Skót vízenergia lehetőségek – jelentések az ottani helyzetről

A skót kormány jelentése szerint a skót vízenergia potenciál közel kétszerese a korábban becsültnek, a kis vízerőművek alapvető szerepet játszanak a vízi fejlesztésben és a munkahelyteremtésben.

A brit Vízenergia Szövetség (BHA) azt mondta, hogy üdvözli a skót kormány nemrég publikált vízenergia tanulmányát  BHA vezérigazgatója, David Williams így nyilatkozott: “Azt különösen üdvözli, hogy a megújuló politikák bevezetésére került sor, mivel a nagy skót vízi erőforrás potenciál felmérés”, amely 2008 végén jelent meg, megnövelte a pénzügyileg életképtelen vízi projekteket is egyaránt.
A munkahelyteremtésben, a megújuló energiával kapcsolatos célok teljesítése,  valamint az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, a skót és brit kormány támogatására van szükség, ahhoz hogy a vízi fejlődés területén javulás történjen, mondta  a BHA. A vízenergia jobb helyzetben van, mint más megújuló energiát igénylő technológiák és ez felgyorsíthatja az ez iránti keresletet.

Ajánlott tartalom

A zöld hidrogén fogja meghódítani Ázsiát?

Az elkövetkező évek a zöld hidrogén előretöréséről szólhatnak, meglepő módon ugyanakkor az Egyesült Államok, legalábbis a döntéshozatal szintjén, nem áll az élen ezen a területen.