Sorsjegyekkel a természetvédelemért

A hazai védett állatok képével ellátott sorsjegyek vásárlásával a Természetvédelmi Világalap (WWF) Magyarország szervezet tevékenységét támogathatják az érdeklődők.

A sorsjegyen 10 védett állatfaj – hiúz, vörös mókus, zöld levelibéka, barna medve, hód, Przsevalszkij-ló, orrszarvúbogár, fehér gólya, keleti sün és foltos szalamandra – képe látható, a hátoldalon pedig érdekes információkat lehet olvasni róluk.
A sorsjeggyel mindenki nyer, hiszen támogatja a természetvédelmi szervezetet – mondta Koppány Gergely, a Szerencsejáték Zrt. munkatársa a kedden tartott budapesti sajtótájékoztatón. Mint hozzátette, a társaság célja felhívni a figyelmet a természetvédelemre.

Persányi Miklós, az eseménynek helyt adó Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója hangsúlyozta, hogy az általa vezetett intézmény a bajban lévő és védelemre szoruló állatfajokra is igyekszik ráirányítani a látogatók figyelmét. Utalt arra, hogy az ember sok természetes élőhelyet tett tönkre, így jelenleg minden negyedik emlősfaj veszélyeztetett.
A WWF-csoport külön gondot fordít a hazai védett állatok megmentésére: visszatelepítette az eurázsiai hódot Magyarországra, részt vett a Przsevalszkij-ló hortobágyi állományának megerősítésében, erdővédelmi programjában pedig a már csak néhány egyedet számláló magyarországi hiúzpopulációt akarja újjáéleszteni.

Ajánlott tartalom

Regényes természet – Eredményt hirdettek a környezetvédelmi irodalmi pályázaton

Nyolc fiatal írót díjaztak Budapesten a Regényes természet című irodalmi pályázaton, amelyet az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda és a Magyar Írószövetség írt ki ifjúsági regények írására a környezetvédelem, a klímaváltozás és az aktív turizmus témájában.