Sugároznak a Tokióból érkező utasok csomagjai

Több amerikai hírforrás szerint is enyhe radioaktivitást mutattak a most beérkezett tokiói utasok csomagjai és ruhái. Ennek mértéke azonban, ha ki is mutatható, alapvetően elenyésző.

Eddig 5692 halott
A japán kormány legfrissebb, helyi idő szerint késő éjjel kiadott közleménye szerint a földrengéseknek és cunamiknak eddig 5692 halálos áldozata van, 9506 ember pedig eltűnt. A hatóságok ugyanakkor jelezték, hogy az áldozatok ls eltűntek valós száma ennél biztosan magasabb.

Nem csitul az amerikai-japán szócsata a nukleáris biztonságról
“Körültekintő és gondos” lépésnek nevezte Gregory Jaczko, az Atomenergiaszabályozó Bizottság elnöke azt az amerikai lépést, hogy katonáikat és állampolgáraikat a sérült atomerőmű 80 kilométeres körzetéből evakuálják, miközben a japán hatóságok ennél jóval szűkebb körből telepítik ki az embereket. Obama elnök hisz abban, hogy Japán tisztában van a nukleáris krízis súlyosságával – közölte Jay Carney fehér házi szóvivő.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.