Sutba dobja a Microsoft az iPad riválisának tekintett táblapécéjét

Mégsem lesz kézzel fogható termék a Microsoft hivatalosan még be sem jelentett, Courier néven emlegetett táblagépéből, jóllehet a kisméretű füzetre hasonlító két képernyős eszközt sokan az iPad riválisának tekintették.

A szoftvercég bejelentése szerint a Gizmodo informatikai szakportálon tavaly ősszel ismertetett 7 colos – 17,78 centiméteres – érintőképernyőkkel rendelkező prototípusból a jelenlegi formájában biztosan nem lesz tényleges termék. A Microsoft azonban nem zárta ki, hogy a jövőben ők is megjelennek valamilyen iPad-hoz hasonló táblagéppel.

A Gizmodo információi és az oldalon található képek szerint a könyvként összecsukható, két képernyős eszközt speciális ceruzával (stylus) vagy az iPhone-hoz hasonlóan kézzel lehetett volna vezérelni. A termék részleteiről, műszaki paramétereiről kevés információ szivárgott ki, azonban a blogbejegyzésekből egyértelműen kiviláglik, hogy a Courier az Apple-rajongók körében is népszerű lett volna.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.