Szánkódomb épült az Alföldön 53 millió forintból

Több mint 53 millió forint összköltséggel valósult meg a Kiskunsági Nemzeti Parkban az Alföld egyedülálló látványossága, egy 8 méter magas szánkódomb.

Az “Alföld legnagyobb szánkódombja” projekt megvalósítására az Európai Unió és a Magyar Állam 37 380 000 forintos támogatást nyújtott. A Himalája 1:1000 méretarányait tükröző 8,8 méter magas “hegyecske” 125 méter hosszú, 17 méter széles, változó tereplejtésű pályatesttel várja a téli sportok szerelmeseit. A mesterséges domb tökéletesen illeszkedik a környezetbe, hisz csak természetes anyagokból épült. Nyáron tubingpálya, zorb és vizicsúszda indul a tetőről. A jakabszállási turisztikai attrakció nem csak szórakozásra, de rendezvények lebonyolítására is alkalmas. A december végén átadott létesítmény különlegessége, hogy a téli-nyári szánkópálya felvonója állati erővel működik, emellett egy színpad is megtalálható a területen, amely egy 500 fős nézősereget is képes befogadni. A turisták tartalmas időtöltését pedig a sétány és a “kilátó”, valamint egy extrém sport, ún. zorb (óriási üreges labda, melynek belsejében elhelyezkedve legurulhatunk a dombról) biztosítja egész évben, írja a turizmusonline.hu.

Fotó: Zántó Imre / Magyarkert Facebook

Fotó: Zántó Imre / Magyarkert Facebook

Ajánlott tartalom

Negyven százalékkal több üvegházhatású gázkibocsátást okoz a férfiak étrendje, mint a nőké

Negyven százalékkal több klímakárosító gáz kibocsátását okozza a férfiak húsban gazdag étrendje, mint a nőké egy brit kutatás szerint.