Szavazzon a legjobb háztartási hulladékból készült használati tárgyra

Gyömölcsprés, szigetelő ablak, sakk készlet, és malacpersely – mától egy héten át lehet szavazni az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. és National Geographic Kids Használd újra, ökosan! kreatív pályázatának közönségnyertesére.

Záró szakaszába érkezett az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. Használd újra, ökosan! háztartási hulladékok újrahasznosítására kiírt kreatív pályázat. A pályázat júniusi meghirdetése óta összesen 108 pályaművet neveztek. Az egyes kategóriákban havonta került sor eredményhirdetésre, a közönségszavazáson az öt forduló 15 dobogós pályaműve vesz részt. A pályázat keretében a National Geographic Kids magazin júniustól-novemberig megjelenő lapszámaiban egy-egy ismereterjesztő cikk jelent meg a különböző anyagfajták a papír, a műanyag, az üveg, a fém, és a fa bemutatásával. A cikkek a gyerekek érdeklődésének megfelelően mutatták be az adott anyagtípust, annak keletkezési körülményeit, és az anyagfajtára jellemző újrahasznosítási folyamatot.

A gyerekek feladata az volt, hogy az aktuális anyagfajta felhasználásával használati tárgyakat készítsenek, ezeket digitális fényképezőgéppel lefotózzák, és a fotókat feltöltsék a National Geographic Kids webodalán található galériába.
A pályaműveket több szempontból bírálta el a zsűri, de a legfontosabb, hogy olyan használati tárgyakat kellett készíteni, amik mások számára is könnyen elkészíthetőek és a hétköznapokban is jól használható praktikus eszközök.
A pályázat fődíja egy magyar gyártmányú kerékpár, ennek sorsa közönségszavazatok alapján dől el. Gratulálunk az eddigi nyerteseknek és izgatottan várjuk, hogy ki nyeri a fődíjat! A díjnyertes pályaművek megtekinthetők a ngkids.hu weboldalon, szavazni az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. weboldalán lehet.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.