Szavazzon a legjobb háztartási hulladékból készült használati tárgyra

Gyömölcsprés, szigetelő ablak, sakk készlet, és malacpersely – mától egy héten át lehet szavazni az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. és National Geographic Kids Használd újra, ökosan! kreatív pályázatának közönségnyertesére.

Záró szakaszába érkezett az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. Használd újra, ökosan! háztartási hulladékok újrahasznosítására kiírt kreatív pályázat. A pályázat júniusi meghirdetése óta összesen 108 pályaművet neveztek. Az egyes kategóriákban havonta került sor eredményhirdetésre, a közönségszavazáson az öt forduló 15 dobogós pályaműve vesz részt. A pályázat keretében a National Geographic Kids magazin júniustól-novemberig megjelenő lapszámaiban egy-egy ismereterjesztő cikk jelent meg a különböző anyagfajták a papír, a műanyag, az üveg, a fém, és a fa bemutatásával. A cikkek a gyerekek érdeklődésének megfelelően mutatták be az adott anyagtípust, annak keletkezési körülményeit, és az anyagfajtára jellemző újrahasznosítási folyamatot.

A gyerekek feladata az volt, hogy az aktuális anyagfajta felhasználásával használati tárgyakat készítsenek, ezeket digitális fényképezőgéppel lefotózzák, és a fotókat feltöltsék a National Geographic Kids webodalán található galériába.
A pályaműveket több szempontból bírálta el a zsűri, de a legfontosabb, hogy olyan használati tárgyakat kellett készíteni, amik mások számára is könnyen elkészíthetőek és a hétköznapokban is jól használható praktikus eszközök.
A pályázat fődíja egy magyar gyártmányú kerékpár, ennek sorsa közönségszavazatok alapján dől el. Gratulálunk az eddigi nyerteseknek és izgatottan várjuk, hogy ki nyeri a fődíjat! A díjnyertes pályaművek megtekinthetők a ngkids.hu weboldalon, szavazni az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. weboldalán lehet.

Ajánlott tartalom

Mikroműanyagot találtak egy világ körüli vitorlásverseny során vett vízminták mindegyikében

Mikroműanyagot találtak az Ocean Race nevű világ körüli vitorlásverseny során vett vízminták mindegyikében - írta a The Guardian című brit napilap online kiadása hétfőn.