Szép zöld lesz a múzeumi negyed

A Múzeumi Negyed ötletpályázatán 47 munkából három mű kapott megosztott első díjat. A pályázatot kiíró Szépművészeti Múzeum 20 millió forintért vásárolja meg a legjobbakat, amelyek készítői cégenként hárommillió forintot is kaptak.

Összesen 12 pályaművet díjazott a Bíráló Bizottság a Múzeumi Negyed épületeinek elhelyezésére kiírt ötletpályázatra beérkezett 47 pályaműből. A kiíró Szépművészeti Múzeum csaknem 20 millió forint értékben vásárolja meg a legjobbnak ítélt pályázatokat. A Szépművészeti Múzeum júliusban írt ki nyílt ötletpályázatot a Városligetbe tervezett Múzeum Negyed épületeinek elhelyezésére és az ezzel összefüggő környezetalakítási feladatokra. Az ötletpályázat, amelynek leadási határideje szeptember 9. volt, a Városliget komplex megújítását célzó Liget Budapest projekt része. A tervek szerint az öt múzeumi épületre vonatkozó nemzetközi építészeti tervpályázatot 2013 végén írják ki, a felhívásnál figyelme veszik az elhelyezési ötletpályázat díjazott terveit.

Itt nézheti meg a többi pályázatot és a további részleteket.

Ajánlott tartalom

500 ezer forintos, komplett napelemes rendszert dobtak piacra

Az amerikai Zendure új AIO 2400 csomagja teljesen integrált erkélynapelemes rendszert kínál 800 watt teljesítménnyel, könnyű telepítéssel és intelligens vezérléssel.