A Volkswagen vezetősége ezen a héten fogja meghozni a végleges döntést egy, az átlagemberek számára is megfizethető árú elektromos autó gyártásának beindításáról.

Szuperolcsó elektromos autót tervez kiadni a Volkswagen

A Volkswagen vezetősége ezen a héten fogja meghozni a végleges döntést egy, az átlagemberek számára is megfizethető árú elektromos autó gyártásának beindításáról.

Az egyelőre ismeretlen nevű kisautót ugyanis állítólag 20.000 euró (6.5 millió forint) alatti áron dobnák piacra. Ezen kívül a Volkswagen egy másik új elektromos autót is piacra tervez dobni. Az egyelőre csak I.D. Aero kódnéven emlegetett jármű ugyanakkor vélhetően ennél már picit drágább lenne, mert ugyanazon a gyártósoron szerelnék össze, amin jelenleg a Passat-ot is – ami arra utal, hogy egy közepes méretű szedán lesz majd, írta a pcforum.hu. A Volkswagen hagyományosan nem számít az elektromos autók nagy úttörőjének, sőt, a cég az utóbbi években is elszántan kitartani látszott a belsőégésű motorokkal szerelt járművek mellett, miközben más gyártók már rég nyitottak az új kategória felé.Most azonban úgy tűnik, hogy az idők – vagy a céggel szemben kilátásba helyezett szankciók – szele végre utoléri a vállalatot is, ami ennek eredményeként számos elektromos modellel jelenhet majd meg pár éven belül a piacon.

Ajánlott tartalom

Dízel az elektromos kamion ellen: az ALDI megmérte a fogyasztáskülönbséget

Az ALDI Magyarország ismét bővítette elektromosteherautó-flottáját. A kiskereskedelemi lánc az országban elsőként állított forgalomba 2021 végén elektromos nyerges vontatót, később szóló teherautót, most pedig két újabb e-teherautóval lesz gazdagabb az elektromosjármű-park: egy újabb nyerges vontató és egy 26 tonnás teherautó fogja szolgálni a fővárosi és a Pest vármegyei üzleteket. A vállalat a gyakorlatban is összehasonlította ugyanazon az útvonalon ugyanazzal a terheléssel a dízel- és az elektromos kamion fogyasztását, aminek eredménye felgyorsította a döntést a flotta bővítéséről.