Szupervihar: 7,5 millióan áram nélkül

A Washington Post legfrissebb, magyar idő szerint délelőtt 11-es összesítése szerint 7,5 millióan maradtak áram nélkül az Egyesült Államok keleti partján a Sandy hurrikán pusztítása után.

Megérkezett a sarkköri vihar is
Bár a Sandy hurrikán nem alakult szuperviharrá, a sarkköri vihar továbbra is veszélyt jelent, írja az index.hu. A nyugat-virginiai katasztrófaügyi minisztérium jelentése szerint az állam 11 megyéjében okozott hóvihart, blizzardot a front. A blizzard nagyon hirtelen hőmérsékletcsökkenéssel járó téli vihar. A CNN jelentése szerint Morgantown mellett húsz centi hó esett. A havazás és a fagy miatt le kellett zárni a 68-as államközi autópályát.

Már 16 halottja van a viharnak az USA-ban
A CNN legfrissebb összesítése szerint 16 halálos áldozata van a Sandy hurrikánnak az Egyesült Államokban. New Yorkban öten, New Jersey-ben hárman, Connecticutban Marylandben és Pennsylvaniában ketten, Nyugat-Virginiában és a Bounty hadihajó másolatán a tengeren egyen vesztették életüket.

Rázhat a víz
Az ABC New York-i híradója, az Eyewitness News jelentése szerint az elektromos művek arra kéri az embereket, hogy ne mászkáljanak az elárasztott utcákon, mert a leszakadt elektromos vezetékek belelóghatnak a vízbe és áramütést okozhatnak.

Élő közvetítés :

NYC sötétben

New Yorkban, Long Islanden és New Jersey-ben hirdettek katasztrófahelyzetet
Barack Obama hivatalosan is súlyos katasztrófává nyilvánította a New Yorkban, New Jersey-ben és Long Islanden történteket, jelentette az ABC Eyewitness News. Az elnöki deklarációval mindhárom térség szövetségi forrásokhoz juthat a károk elhárításához.

Iható a csapvíz New Yorkban
“Ha jön víz a csapból, azt meg lehet inni” – írja twitterén a New York-i polgármesteri hivatal.
sandy

Haitin éhínségtől tartanak
Miközben a világ az Egyesült Államok keleti partvidékére figyel, a vihar máshol még nagyobb károkat okozott. Haitin, ahol 52-en vesztették életüket, az al-Jazeera jelentése szerint éhínséget okozhat a vihar. Az ENSZ szerint a vihar elpusztította a termést a sziget déli harmadán. Emellett az áradások és a rossz higiéniás helyzet kolerajárványt okozhat.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.