Táblagépek és okostelefonok processzoraihoz igazított operációs rendszer fejlesztésesén dolgozik a Microsoft - jelentette a Bloomberg gazdasági hírügynökség, amely szerint az új szoftvert a brit ARM processzoraira optimalizálják.

Táblagépekre fejleszt a Microsoft

Táblagépek és okostelefonok processzoraihoz igazított operációs rendszer fejlesztésesén dolgozik a Microsoft – jelentette a Bloomberg gazdasági hírügynökség, amely szerint az új szoftvert a brit ARM processzoraira optimalizálják.

Az ARM processzorait elsősorban táblagépekben és okos telefonokban használják, ezek közül is az egyik legismertebb a Samsung Nexus S Android-alapú telefon. A The Wall Street Journal gazdasági szaklap információi szerint a Microsoft már egy ideje az ARM-mel dolgozik. Az informátorok szerint a szoftvercég egy olyan Windows megalkotásán fáradozik, amelyből a működés szempontjából felesleges részeket elhagyva kisebb teljesítményű táblagépekben, illetve a mobiltelefonokban használható verzió jöhetne létre.
A redmondi vállalat 6 hét alatt több mint 1,5 millió darabot értékesített a Windows Phone 7 operációs rendszerével árusított okostelefonokból. A további fejlesztésekkel pedig várhatóan a jelenlegi piacvezető Apple táblagépe, az iPad sikerét próbálják megtörni.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.