Teázz, kávézz zölden!

Vásárolj intelligens módon: a kávé- és teavásárlás egyszerű műveletnek tűnhet.

Ugyanakkor a zöld és társadalmilag tudatos, rendelkezésre álló lehetőségek ideális környezetet teremtenek a fogyasztói szemlélődésnek: válaszd a helyi, organikus, megkímélt termékeket, a méltányos kereskedelmet, azért, hogy minden érintettnek megérje.

A te saját, privát bögréd: Lehetetlen lenne kiszámítani, hogy hány eldobható kávéspoharat halmozunk fel minden nap. Legyen egy saját bögréd a munkahelyeden is, amiből egész nap kortyolgathatod meleg teádat vagy kávédat.

Tudatosság, tudatosság! : Ha megteheted, válassz organikus teát, mely a méltányos kereskedelemnek hála jut el hozzád. A filteres tea nem rossz dolog, de csomagolása gyakran klórral fehérített. Ha odafigyelsz arra, hogy milyen teát iszol, nem csak a bolygónkat segíted, de a létminimumon élő gazdálkodókat is.

Tudtad?

* A világ kávéjának 50 %-át kis családi gazdaságokban állítják elő.

* 2005-ben az Egyesült Államokban 89 millió dollár értékben adtak el organikus kávét – ez 40,4 %-os növekedés az előző évhez képest.

* Az USA-ban 2000 és 2005 között 50 millió dollárról 500 millióra emelkedett a méltányos kereskedelem keretein belül eladott kávé árából befolyt összeg.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.