A tél beálltával nem csak a bőrünket és a hajunkat kell védeni a hidegtől, hanem a szempilláinkat és a szemöldökeinket is.

Téli arcápolás otthon

A tél beálltával nem csak a bőrünket és a hajunkat kell védeni a hidegtől, hanem a szempilláinkat és a szemöldökeinket is.

A hajápolás rutinunknak szezonról szezonra fejlődnie kell.  Sörényünk a nyár közepén a párának van kitéve, télen a száraz hideg levegő tépázza. A szélsőséges hőmérsékletek következtében pedig úgy törik a hajunk, hogy nem győzünk siránkozni rajta. Itt az ideje az arcunkon található hajra koncentrálni – hiszen ez az a terület, melyet a legtöbben legelőször szemrevételeznek rajtunk. Ez pedig leginkább a szemünk körüli területek, a szempillánk és szemöldökünk.

Igen, a tél haragja pusztító hatással lehet a szempillákra és szemöldökökre, kicsit megtöri őket, így még hajlamosabbak lesznek a törésre. Tehát: a rövid és gyér szempillák egész egyszerűen nem szépek.
Csak azért, mert kinn hideg van, nem, kell, hogy szempilláink törjenek, és ritkásak legyenek szemöldökeink.
Próbáld ki ezeket a vitamin-gazdag, szőrtüsző stimuláló házi recepteket, melyek karban tartanak és erősítenek… szemkörnyéken:

* Egy összetevős szempilla/szemöldök kúra

Márts egy tiszta szempillaspirál ecsetet tiszta mandulaolajba. Mintha a szempilládat festenéd, kend a mandulaolajt a szempilláidra és a szemöldöködre, ügyelve arra, hogy teljesen befedd őket. Feküdj le aludni. A mandulaolaj jól ismert csodaszer, tele van olyan tápanyagokkal, mely kimutatottan javítja a száraz hajat, fokozza annak rugalmasságát és egészségessé varázsolja.

* Zsályás szempilla kondícionáló

Összetevők:
1 csésze szűrt víz
1 tk. extra szűz olívaolaj (táplál, és gyógyír törésre)
2 csésze friss zsályalevél, vagy 1 csésze szárított zsálya (ösztönzi a haj vastagodását és növekedését)

A kezelés:
Tegyél fel 1 csésze szűrt vizet forrni.
Adj hozzá 1 csésze szárított zsályát (vagy 2 csésze friss zsályalevelet).
Fedd le és párold 10 percig.
Vedd le a tűzről, hűtsd le a vizet egy üvegpohárban.
Adj hozzá 1 teáskanál extra szűz olívaolajat.
Márts egy tiszta szempillaspirál ecsetet a keverékbe, és kend fel a szempilláidra és szemöldöködre.
A maradékot tartsd szobahőmérsékleten, így minden nap tudod használni. Szavatossága két héten keresztül kiváló.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.