Tesla Cybertruck mint rendőrautó?

Nem csak átlagos pickupként, hanem rendőrautóként is kiválóan szolgál majd a Tesla Cybertruck – véli az egyik mexikói város polgármestere, aki összesen 15-öt rendelt az amerikai elektromos pickupból a helyi rendőrségnek.

Adrián Esper Cárdenas, a mexikói San Luis Potosí állam második legnagyobb városa, Ciudad Valles polgármestere első sorban a flottájuk károsanyag-kibocsátását szeretné csökkenteni a rendeléssel, bár kétségtelen, hogy a Cybertruck masszív kasztnija és kiváló gyorsulása sosem hátrány egy rendőrautó számára, írta a teslasok.hu. A vezető ráadásul gondoskodott is róla, hogy jól gyorsuló Cybertruckok kerüljenek a városba, hiszen a 15 rendelésből 10 a duplamotoros, 5 pedig a triplamotoros változatra esett. Esper Cárdenas reméli, hogy a Tesla felajánl majd valamiféle kedvezményt a mexikói város számára, hiszen már a 15 autó 1500 dolláros foglalója is a polgármester egy havi keresetének felel meg. Ráadásul a Tesla Cybertruck nem csak a mexikói rendőrség érdeklődését keltette fel, hiszen nem sokkal a bemutató után a dubaji rendőrség is posztolt egy képet, amelyen a helyi rendőri köntösbe öltöztették az elektromos pickupot. A Teslákon egyébként már rengeteg rendőri és egyéb szerv gondolkozott el világszerte, köszönhetően annak, hogy az amerikai gyártó villanyautói ajánlják a legjobb hatótávot a piacon, amellett, hogy bizonyos modellek eszméletlen gyorsulási adatokkal szolgálnak. Volt, ahol az árak domináltak, ezért a Teslák helyett végül olcsóbb villanyautókat választottak, de Fremontban és Luxemburgban szolgálatba állítottak néhány rendőrautóvá alakított Model S-t.

Ajánlott tartalom

Mutatjuk hogyan vezesd a kocsidat, hogy a legkevesebb üzemanyagot használja el

A pénztárcádnak és a környezetednek sem mindegy, hogy mennyire hatékonyan használod az autódat. Az alábbi három tipp segít, hogy a maximumot hozd ki belőle.