Tesla napelemes tetőcserép telepítés egy nap alatt?

A Tesla az otthoni napelemek piacán is egyre fontosabb szereplővé válik, de esetenként még mindig komoly problémát jelent a cég számára cserepeinek telepítése.

Ne maradjon le az 50%-os állami támogatású napelemes rendszerekről! Kérjen itt ingyenes ajánlatot. 1 perc alatt megkapja. (x)

A gyártónál az utóbbi időkben rájöttek: érdemes a munkával tapasztalt, kifejezetten a beszerelésre szakosodott vállalatokat megbízni. A Weddle and Sons Roofing cég a közelmúltban egyetlen nap alatt telepített egy 12 kilowattos Tesla napelemes tetőt – számol be a Teslarati. Ugyanez a vállalat októberben négy nap alatt szerelt fel egy 15 kilowattos rendszert, úgy tűnik, a Weddle and Sons Roofing módszerei három hónap alatt is óriási fejlődésen estek át. A cég közleménye szerint alkalmazottai fejlámpákkal kezdték, illetve fejezték be a munkát, ami arra utal, hogy a projektet nagyon korán kezdték, és egész nap folytatták.

A Weddle and Sons Roofing az első megbízott telepítő, amely bejelentette, hogy sikerült egyetlen nap alatt beszerelnie a rendszert. RJ Johnson, a Tesla energiaipari feje ugyanakkor már korábban, a 2020-as harmadik negyedéves beszámolón beszélt egynapos telepítésekről. Mint mondta, a vállalat rengeteg tapasztalatot szerzett tavaly, aminek köszönhetően képesek felgyorsítani a folyamatot. Johnson kiemelte, hogy az egynapos munkálatokba a korábbi cserepek kiemelése, illetve a tető felkészítése nem tartozik bele, az időjárás, a telepített felület nagysága és komplexitása, illetve egyéb tényezők pedig nagyban befolyásolhatják a beszerelés időtartamát.

A Weddle and Sons Roofing szakemberei most a tető felbontását egy héttel korábban végezték, mivel a helyi jogszabályok értelmében az átépítés előtt el kell végezni egy szerkezeti vizsgálatot – ez jelen esetben fel is fedte, hogy szükség van kisebb javításokra. Nem ez a cég az egyetlen, amelyet a Tesla harmadik félként bevon a napelemes tetőcserepek telepítésébe, egyre több helyen bíz meg a gyártó más vállalatokat a feladattal. Mivel a Tesla meglehetősen újnak és tapasztalatlannak számít a piacon, komoly segítséget jelenthet a régóta tetőkkel foglalkozó csoportok bevonása, a beszerelések így egyre simábbá válhatnak.

 

Képek: Weddle and Sons Roofing / Twitter

Ajánlott tartalom

A légkondicionálók felkészítése a hideg időszakra

Ahogy a nyár lassan átadja helyét az ősznek, egyre többször tapasztalhatunk alacsonyabb hőmérsékleteket otthonunkban. Hajnalban már csak kabátban merészkedünk ki, és gyakrabban fújnak hideg szelek nap közben is. Mindez azt jelenti, hogy ideje felkészítenie klímarendszerét az őszi és téli szezonra.