Ma este élőben felrobban vagy a világűrbe megy Elon Musk Tesla Roadstere

Az Elon Musk tulajdonában lévő piros Tesla Roadster a SpaceX Falcon Heavy rakétájával kerül fellövésre ma este 21:45-kor a Kennedy Űrközpontból. Nézd velünk élőben!

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk vezette privát űrkutató cég, a SpaceX reményei szerint elindítja a floridai Kennedy Űrközpont legendás kilövőállásáról rakétáját ma este. Instagramon Musk egy olyan képet posztolt a kocsiról, amelyen a rakétába rögzítettek az elektromos Roadstert. Az autó a David Bowie “Starman” dalát játssza le, amikor zéró gravitációs állapotba kerül a jármű. Ha elindul és nem robban fel a kilövőálláson, a Falcon Heavy lesz a legnagyobb és legerősebb rakéta, amelyet 1973 óta fellőttek. A program legalább öt évet késett, 2017 júliusában Elon Musk elismerte, hogy a fejlődés “nehezebb” volt, mint azt először gondolta volna.

Fotó: NASA

21:45 -kor élőben itt:

Ajánlott tartalom

Ötven új autóbusz érkezik jövőre Budapestre

Ötven új csuklós autóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba, az új járművek üzemeltetésére kiírt tender nyertesével, az ArrivaBus Kft.-vel csütörtökön írták alá a megrendelésről szóló tízéves szerződést - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.