Teszt: energiafogyasztás-mérő eszközök

Elektromos háztartási berendezéseink ésszerű használatával sok energiát megtakaríthatunk. Ehhez nem árt tudni, mennyit is fogyasztanak a készülékek. Elektromos fogyasztásmérőket teszteltünk, és itt is bebizonyosodott, hogy a kevesebb néha több.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy a készülékek nem befolyásolják háztartásunk energiafogyasztását, viszont arra alkalmasak, hogy a mért adatok alapján átgondoljuk az otthon használt elektromos eszközök használatát. Ha mosni kell, úgyis mosunk, ha főzni kell, főzni fogunk, és ha lemerült a telefonunk, úgyis feltöltjük. Viszont ha egyenként szembesülünk az otthonunkat ellepő elektromos eszközök fogyasztásával, jobban odafigyelünk, hogyan is használjuk azokat: csak akkor csatlakozzanak, ha szükséges, akkor legyenek bekapcsolva, ha kell, és optimálisan terheljük őket. Energiafogyasztás- és költségmérőkért szaladtunk, és mindjárt 8-at vettünk, hogy eldönthessük, hogyan működnek, mit tudnak, melyiket ajánljuk megvásárlásra, kölcsönzésre. Összességében mindegyik általunk vizsgált készülék megfelel a célnak, tehát még a legrosszabb helyen végzett készülék se jelent túl nagy melléfogást.

Tesztünkben a legolcsóbb SilverCrest lett a legjobb, ráadásul a jellemző 1 év helyett 3 év garancia jár hozzá, és a legdrágább REV kapta a legkevesebb pontot, leginkább a kijelzőn lévő adatok rossz olvashatósága miatt veszített sok pontot. A legszívesebben mégis az egyszerű, könnyen kezelhető Home és Go Green készülékeket ajánlanánk. Ezek tesztünkben a második és a harmadik helyen végeztek, mert hiába kaptak maximális pontot a legtöbb szempontnál, a használati útmutató hiányosságai miatt több pontot is kénytelenek voltunk levonni.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.