Tetőtéri kertes lakás a város közepén

Az olyan sűrűn lakott városokban, mint amilyen London is, néha csak felfelé lehet építeni.

Tonkin Liu és Richard Rogers tervezte egy hat fős családnak az alábbi lakást. Ez a lakás egy kis zöldet csempész a szürke Londoni belvárosba. A két emeletes lakás Shoreditchben található, és évről évre egyre zöldebb, köszönhetően a borostyánnak és más növényeknek, amik a lakás külsején nőnek. Az energiahatékony dizájn remekül passzol a zöld tetőhöz, az esővíz gyűjtő rendszerhez, és a napkollektorokhoz. Összesen 7 évig tartott a megfelelő épület megtalálása, és az engedélyek megszerzése az építésre. Miután sikerült megerősíteni az épület alapját, elkezdődhetett az építkezés.
A lakásba a szomszédos házról lehet bejutni egy híd segítségével. A lakás tetején napkollektorok találhatóak. A második emeleten van 5 hálószoba, 2 fürdőszoba, az első emeleten pedig egy konyha, iroda, nappali, és a fő hálószoba. A tulajdonosok szerettek volna egy helyet, ahol a gyerekek felnőhetnek, valamint kicsit „zöldesíteni” szerették volna Shoreditcht.

londoni lakás

belülről

Ajánlott tartalom

Az MVM személyre szabott energetikai tanácsadást nyújt

Az MVM személyre szabott energetikai tanácsadással, naprakész ismeretekkel rendelkező energetikai tanúsítói csapattal segíti az Otthonfelújítási Programban pályázni vágyókat, és utólagos pénzügyi hozzájárulást nyújt a pályázati saját forráshoz - közölte az MVM Otthon Plusz Zrt. pénteken az MTI-vel .