Tippek az energiatakarékos mosáshoz

Használja a legalacsonyabb, még alkalmas hőfokot.

A hőfok a mosott ruhák típusától és szennyezettségétől függ, de a mai mosógépek és mosószer technológiák gondoskodnak róla, hogy a legtöbb ruhát hideg vízben is tisztára lehessen mosni.

Mindig töltse tele a dobot a mosáshoz.
A modern gépek gyakran igazítják a vízfogyasztást a berakott ruha mennyiségéhez, az egy kilogrammra jutó fajlagos energia, víz és idő mindazonáltal mindig akkor lesz a legkevesebb, amikor teletöltik a dobot.

Ne töltse túl a mosógépet
Lehet, hogy ilyenkor a ruhák nem lesznek teljesen tiszták, és esetleg újra ki kell mosni őket. Ezzel csak pazarolja az energiát, a vizet és az időt.

Válasszon hosszabb programot.
Normál szennyezettségű ruhák esetében a hőmérséklet csökkentése mellett is megfelelő tisztítóhatást lehet elérni. Az Electrolux Economy 40 program például az átlagosnál hosszabb, de mindössze 40° C-on is A besorolású mind a tisztítóhatás, mind az energiatakarékosság terén. Ez a program azt is jelenti, hogy vegyes anyagú ruhákat is moshat együtt, így a dobot is könnyebb feltölteni.

Használja a pamut programokat
Sokkal hatékonyabban mosnak, mint a többi program, kilogrammonként kevesebb vizet és energiát használnak, és lehetővé teszik, hogy kitűnő tisztítóhatással mosson teljes tölteteket. A Cottons Economy takarékos pamutmosó programok (60° C és 40° C) kínálják a legnagyobb megtakarításokat.

Centrifugálja nagy sebességen a ruháit.
Semmi sem befolyásolja jobban a szárítási időt és az energiafogyasztást, mint a szárításra váró ruha nedvességtartalma. A nagyobb centrifugálási sebességek használatával a ruhák a lehető legszárazabbak lesznek, és nem is károsodnak, kivéve a rendkívül ritka esetekben mosott különösen érzékeny anyagokat.

Ajánlott tartalom

Hogyan válasszak TV állványt otthonomba?

A nappali központi eleme szinte minden háztartásban a TV és az ahhoz tartozó multimédiás eszközök – a hifi, játékkonzol és még sok más elektronikai eszköz. Az otthon töltött idő egyre fontosabb és értékesebb, sőt, az otthoni munkavégzés miatt most még több időt töltünk otthon, mint valaha. Ezért is fontos, hogy a szabadidő és a hétvégék helyszíne egy rendezett és otthonos hely legyen!