Tippek az energiatakarékos mosáshoz

Használja a legalacsonyabb, még alkalmas hőfokot.

A hőfok a mosott ruhák típusától és szennyezettségétől függ, de a mai mosógépek és mosószer technológiák gondoskodnak róla, hogy a legtöbb ruhát hideg vízben is tisztára lehessen mosni.

Mindig töltse tele a dobot a mosáshoz.
A modern gépek gyakran igazítják a vízfogyasztást a berakott ruha mennyiségéhez, az egy kilogrammra jutó fajlagos energia, víz és idő mindazonáltal mindig akkor lesz a legkevesebb, amikor teletöltik a dobot.

Ne töltse túl a mosógépet
Lehet, hogy ilyenkor a ruhák nem lesznek teljesen tiszták, és esetleg újra ki kell mosni őket. Ezzel csak pazarolja az energiát, a vizet és az időt.

Válasszon hosszabb programot.
Normál szennyezettségű ruhák esetében a hőmérséklet csökkentése mellett is megfelelő tisztítóhatást lehet elérni. Az Electrolux Economy 40 program például az átlagosnál hosszabb, de mindössze 40° C-on is A besorolású mind a tisztítóhatás, mind az energiatakarékosság terén. Ez a program azt is jelenti, hogy vegyes anyagú ruhákat is moshat együtt, így a dobot is könnyebb feltölteni.

Használja a pamut programokat
Sokkal hatékonyabban mosnak, mint a többi program, kilogrammonként kevesebb vizet és energiát használnak, és lehetővé teszik, hogy kitűnő tisztítóhatással mosson teljes tölteteket. A Cottons Economy takarékos pamutmosó programok (60° C és 40° C) kínálják a legnagyobb megtakarításokat.

Centrifugálja nagy sebességen a ruháit.
Semmi sem befolyásolja jobban a szárítási időt és az energiafogyasztást, mint a szárításra váró ruha nedvességtartalma. A nagyobb centrifugálási sebességek használatával a ruhák a lehető legszárazabbak lesznek, és nem is károsodnak, kivéve a rendkívül ritka esetekben mosott különösen érzékeny anyagokat.

Ajánlott tartalom

Csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon. A tájékoztatás szerint a nagyarányú megtakarítást hozó előző fűtési szezonhoz képest több mint negyedmilliárd köbméterrel, 4,3 százalékkal volt alacsonyabb a gázfelhasználás.