Tízezren vettek részt a tavaszi Bringázz a munkába! kampányban

Valamivel több mint tízezren vettek részt a tavaszi Bringázz a munkába! elnevezésű kampányban, amely a napokban ért véget.

A szervező Magyar Kerékpárosklub szerdai közleménye szerint 10 200 munkába bringázó, 132 ezer tekerés és 1,8 millió megtett kilométer a tavaszi akció mérlege. A “leggyorsabb, legolcsóbb és leginkább környezetbarát közlekedést választók” ezzel összesen 338 tonna szén-dioxid kibocsátásától kímélték meg a légkört, és több mint 38 millió forintnyi benzinpénzt spóroltak meg. A versenyben 556 cég és közintézmény indított saját csapatot. A dolgozók az öthetes kampányidőszakban több mint 1600 alkalommal öltönyben és csaknem 3000-szer szoknyában tekertek munkahelyükre, míg gyerekkel több mint 3200 esetben kerékpároztak. A főiskolák és egyetemek versenyét a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola hallgatói nyerték, míg a múzeumok versenyében a Néprajzi Múzeum dolgozói pattantak nyeregbe a legtöbbet – derül ki a közleményből.

 
A kampány ismét megmutatta, hogy a kerékpározás valós és egyre többek által választott alternatívája a közlekedésnek. Az évről évre növekvő számú résztvevő is jelzi, hogy megtörtént az áttörés, mára a kerékpárral hajtók a közlekedés egyenrangú résztvevői lettek – vélekedik a klub. Az utcabállal egybekötött díjátadó ünnepséget május 21-én este rendezik meg a budapesti Egyetem téren. A Bringázz a munkába! kampányt 2007 óta minden évben kétszer – tavasszal és ősszel – rendezi meg a klub a mindennapi biciklizés népszerűsítésére. A regisztrált résztvevők száma éves összesítésben meghaladja a húszezret. A kampányról további információ a www.bringazzmunkaba.hu címen érhető el.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.