Tízmilliós energia-megtakarítás várható

Jelentős energiamegtakarítást tud felmutatni a békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium annak az önkormányzati projektnek köszönhetően, mely tavaly valósult meg az intézményben — tájékoztatta lapunkat Vantara Gyula.

Mik ezek?

A megyeszékhely polgármestere elmondta, összesen 260 millió forint értékben hajtottak végre energetikai fejlesztést az intézményben. A beruházás során a tető hőszigetelése, nyílászárócsere és a fűtési rendszer felújítása szerepelt a munkálatok között. Ezenfelül lecserélték a kazánokat, az uszodába hővisszanyerő szellőzőt építettek be, és egy 50 kilowattos napelemes kiserőművet is kialakítottak.

A legfrissebb adatok szerint a villamos energia felhasználás egyötödével csökkent, amely több mint 2 millió forintos megtakarítást jelent évente. A gázfogyasztás több mint egyharmadával csökkent, ezen a területen évente csaknem 8 millió forint megtakarítás várható. Az épület energetikai minősítés szerinti besorolása G kategóriáról B kategóriára változott — ismertette az eredményeket a polgármester. Hozzátette, az elmúlt esztendőkben több olyan beruházást is támogatott az önkormányzat, melyek az energiatakarékosságot, a környezetvédelmet helyezték előtérbe, és ezáltal közvetve az élhetőbb város kialakítását célozták.

forrás: beol.hu

Ajánlott tartalom

Az MVM 309 milliárd forint összegű osztalékelőleget fizet

Az MVM Energetika Zrt. 309 milliárd forint osztalékelőleget fizet - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közzétett kibocsátói tájékoztatásban.