Pánik uralkodik Tokióban (képekkel)

A Reuters jelentése szerint a tokiói vasútállomásokon óriási sorok kígyóznak, ahogy az emberek próbálják elhagyni a várost. Több tokiói szupermarketben teljesen kifogyott a tartós élelmiszer, az ásványvíz, és az olyan termékek, mint az elemlámpák vagy a hálózsákok. Naoto Kan miniszterelnök nevében az összes japán mobiltelefonra érkezett egy üzenek, amelyben a kormány nyugalomra int, és arra kér mindenkit, hogy fogják vissza az áramfogyasztást.

A szokásosnál magasabb a sugárzás Tokióban
A szokásosnál magasabb sugárzási szintet mértek kedden helyi idő szerint kora délután a japán fővárosban, de az eltérés mértéke rendkívül alacsony – közölte a tokiói önkormányzat. A jelenlegi sugárzás nem káros az emberi egészségre – hangsúlyozta a hivatal.

Szivárog a négyes reaktor
“A tűz hatására a radioaktív szennyeződés egyenesen az atmoszférába jut” – idézi az AFP hírügynökség a nemzetközi atomenergia-ügynökség egyik illetékesét a kigyulladt, majd eloltott négyes reaktor körüli helyzetről.

Ajánlott tartalom

Megduplázta fertőzésveszélyes hulladékot előkezelő kapacitását az SZTE

Megduplázta, így évente mintegy 1900 tonnára növelte fertőzésveszélyes kórházi hulladékokat előkezelő kapacitását a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), az új berendezést csütörtökön adták át.