Tripla áron akartak eladni egy használt Tesla Model 3-at

A Tesla egyik alkalmazottja ki akarta maxolni a lehetőségeit, ugyanis meghirdetett eladásra egy használt Tesla Model 3-at potom 150 ezer dollárért (39 millió forintért). Ez viszont eléggé szabályellenes.

A Tesla a Model 3-mal szeretné elérni a szélesebb vásárlói rétegeket, mert bár a maga 35 ezer dolláros árával még mindig elég borsos, azét mégsem annyira, mint a korábbi 70-80 ezer dolláros Teslák. Az érdeklődés ennek megfelelően óriási, a bejelentés után négyszázezer autóra érkezett előrendelés. Azonban az átlag vásárlók még nem jutottak hozzá a kocsijukhoz, hogy azon villámáron túladjanak, egyelőre még csak a dolgozók és a cég belsős emberei kapták meg a saját Model 3-ukat. Ez azt jelenti, hogy aki el akarta adni az új Tesláját, az jó eséllyel a Tesla egyik alkalmazottja, nekik pedig szabály tiltja, hogy az alap árnál drágábban eladják a kocsijukat. A delikvens így, bár megfuttatta a kocsiját a Craigslist nevű hirdetőoldalon, viszonylag hamar le is vette a hirdetését. Egyébként nem kizárt, hogy el tudta volna adni ennyiért a kocsiját. Bár Elon Musk év végére havi 20 ezer kocsi legyártását jósolta, már a szeptemberi 1500-at sem tudta tartani a cég (csak 260-at készítettek el). Ez pedig nagyon messze van a 400 ezres előrendeléstől, és biztos van egy-két tehetősebb kliens, akinek tök mindegy, hogy 35 vagy 150 ezer dollárt fizet, írja az index.hu. 

Ajánlott tartalom

Elektromos buszt állítottak tesztüzembe Veszprémben

Ahogy az ország több városában, úgy Veszprémben is lecserélik a korábbi autóbuszokat jövő tavaszig energiatakarékos és klímabarát járművekre - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón kedden Veszprémben, ahol elektromos buszt állítottak tesztüzembe október végéig.