A belsőégésű erőforrású motorkerékpárok nem a leginkább környezettudatos járművek. Kivéve ezt az egyet. Ugyanis zsír hajtja. Szalonnazsír!

Tudod mi hajtja a legzöldebb motort? Zsír!

A belsőégésű erőforrású motorkerékpárok nem a leginkább környezettudatos járművek. Kivéve ezt az egyet. Ugyanis zsír hajtja. Szalonnazsír!

Amerikában sok az őrült. Vagy mondjuk úgy, hogy a furcsa ember. Ami tiszteletre méltó sokukban, hogy legalább meg is valósítják, amit kitalálnak maguknak. Ilyen a texasi Eric Pierson is, aki rajong a szalonnáért – mint a legtöbb földije általában. Ő viszont motorozni is nagyon szeret, így kitalálta, hogy akkor olyan motort épít, amelyet konkrétan szalonnából kisütött zsír hajt!

A dolog annyira nem egyszerű, hiszen ehhez alapvetően egy dízel üzemű motorkerékpár kellett. Amelyből a legismertebb a Hollandiában készített Eva Track 800 CDI – így fogta, és behozatott egyet Európából. A nem túl acélosra nőtt Ericnek nem lett volna jó gép a magas endúró, meg nem is tetszett neki a stílusa sem. Így nekiálltak, és teljes egészében átalakították a holmit.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Akkumulátorgyárat épít Angliában a Jaguar Land Rover tulajdonosa

Akkumulátorgyárat épít Angliában a Jaguar Land Rover (JLR) járműgyártó csoport tulajdonosa, a Tata Motors. A BBC brit közszolgálati médiatársaság szerdán ismertetett értesülése szerint a több milliárd font értékű beruházásról a Tata elnöke a jövő héten írja alá a hivatalos megállapodást Londonban a brit kormánnyal.