Turistalátványosság lesz a szélturbina park

Mi lenne, ha kombinálni tudnánk a turbinákat a turizmus – turbizmus?

Ez az, amit az egyik tervező cég, az Office, meg akar valósítani Norvégia partjainál. Az ő agyukból pattant ki, az úgynevezett Turbine City (turbina város), elegáns szállodával, patinás gyógyközpont,  kulturális múzeum, mindez a toronymagas szélturbina alapján!

A Turbine City egy új módja a turbinák más színben való feltüntetésének, és vonzó lehet a turistáknak, a tengerészeknek, a tengeri olaj-munkásoknak és másoknak, akik saját szemükkel kívánják látni a szélerőművek szépségét. Továbbá, a szerkezeteknek végre dupla annyi feladatot kell ellátniuk, mivel energia betakarításra és egyben az emberek szórakoztatására épültek.

Turbinaváros a norvégiai Stavangerben épülne fel. Energia szempontjából önfenntartó lenne, mivel mindössze 1 MW-ra van szüksége (a 8 MW-os turbinából). Norvégia valamennyire híres (vagy hírhedt) olajtermeléséről, ezért turbinaváros szintén segíthet az ország alternatív energiaforrásainak elterjesztésében.

Ajánlott tartalom

Sokkal magasabb áron kelnek el a jó energetikai besorolású ingatlanok

Magyarországon még mindig sok lakás szorul korszerűsítésre, ugyanis tavaly 150 ezer energetikai tanúsítványt adtak ki, az érintett ingatlanoknak azonban csupán a 4,78 százaléka érte el a legjobb energetikai besorolásúnak járó minősítést - közölte a Duna House a környezetvédelmi világnap alkalmából az MTI-vel.