Udvariassági kampányt hirdettek a közlekedőknek

Udvariassági kampányt indítottak Bécsben a közlekedésben részt vevők számára. A gyalogosokat, a kerékpárosokat, a motorosokat és az autósokat is arra kérik, hogy legyenek türelmesebbek egymással.

“Egy bocsánatkérés soha nem árt!” – szól a kampány szlogenje. A plakátok, szórólapok és reklámfilmek többnyire olyan helyzetekre hívják fel a figyelmet, amelyeknek résztvevői nem sértik meg a közlekedési szabályokat, de amelyek bosszanthatják valamelyik érintettet és konfliktusokat okozhatnak. Ilyen helyzet lehet, ha egy autó közvetlenül a zebra előtt, az utolsó pillanatban fékez le. Emellett egy szabálysértő helyzetet is ábrázolnak, amikor egy kerékpáros a járdán közlekedik. “Bocsánat!” – mondja a hirdetéseken az egyik szereplő, “Nem történt semmi” – feleli a másik.

“A közlekedés során felmerülő konfliktusok mindennapi beszédtémát jelentenek. A célunk az, hogy nagyobb érzékenységet alakítsunk ki ezen a téren” – mondta Maria Vassilakou közlekedési tanácsos. A gyalogostól az autósig mindenkit arra biztatnak, hogy legyenek jobban tekintettel egymásra, és szóban csakúgy, mint átvitt értelemben, “vegyenek vissza a lendületből”, ne kezdjenek azonnal vitát. A kampány rendeltetése emellett az, hogy segítsen felszámolni a kialakult kliséket, a helyzetek barátságos megoldására ösztönözzön, és hozzájáruljon, hogy a közlekedésben részt vevők nagyobb biztonságban érezzék magukat.

Ajánlott tartalom

Mit kell tudni az elektromos autók alkatrészeiről?

Az akkumulátor képessége egy elektromos autóban elektromos energiát tároló keretként, azonnali áramlású villamos energiaként (DC) működik. Ha a szabályozó jelet kap, az akkumulátor egyenáramú elektromos energiát küld az inverterbe, hogy aztán a motor meghajtására használhassa. A felhasznált akkumulátor egy olyan akkumulátor, amely úgy van megszervezve, hogy egy úgynevezett lábon álló akkumulátor csomagot alakítson ki.