Új CNG töltőállomás Prágában

Látható, hogy a telephely mérete nem úl nagy, mindössze 350 m2. Ide kellett közforgalmú töltőállomást tervezni.

A töltőállomás kompresszora és vezérlője az általunk már nagyon jól ismert és méltán népszerű Aspro SCA-50 Compact, írja a cngport.hu. A helyszínen rendelkezésre álló gáznyomás mindössze 1 bar volt, amihez 5 lépcsős kompresszor változatot kellett illeszteni. Ilyenkor az SCA-50 kompresszor teljesítménye 84 Nm3/h. Ez óránként kb. 60 kg CNG-t jelent, így naponta biztonságosan kb. 1200 kg CNG állítható elő ezzel a teljesítménnyel. A prágai eladási adatokat tekintve ez a teljesítmény 3-4 évig valószínűleg elegendő lesz, utána következhet a töltőállomás bővítése másik kompresszorral.
A töltőállomás része egy 15 darabos, egyenként 140 literes palackból álló puffertartály-egység is, ami lehetővé teszi az igen gyors tankolásokat.

építkezés

elkészült

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.