Új dokumentumfilmek az OzoneNetwork tévén!

Mit tehetünk a klímaváltozás ellen? Milyen eszközeink vannak arra, hogy megfékezzük a hőmérséklet további emelkedését?

Az, „Irány a jövő” című dokumentumfilm olyan hasznos tippeket, ötleteket mutat be, amelyeket a mindennapokban is hasznosíthatunk Földünk megóvása érdekében. Az OzoneNetwork tévére kapcsolva most megtudhatják azt is, hogy miért olyan mély a kapcsolat az emberek és a tengeri emlősök között.

Korunk egyik legnagyobb kihívásának számít a globális klímaváltozás. Egy kis odafigyeléssel azonban nagyon sokat tehetünk a hőmérséklet további emelkedésének megfékezéséért. Az OzoneNetwork tévé „Irány a jövő” című legújabb dokumentumfilmjéből kiderül, hogy napjainkban milyen lehetséges megoldások léteznek erre vonatkozóan. A film minden tekintetben bizakodásra adhat okot, hiszen olyan különleges embereket és cégeket mutat be, akik túllépve a fenntarthatóság elavult módszerein a formatervezés, a technológia és a természeti népek bölcsességét használják föl arra, hogy megóvjuk bolygónkat a klímaváltozástól. Az „Irány jövő” című dokumentumfilmet október 13-án vasárnap este 21 óra 30 perctől láthatják az OzoneNetwork tévén.

További meglepetésekkel is készül októberben az OzoneNetwork. „Halálpart” – ez a címe annak a dokumentumfilmnek, amely egy 2009. május 29-én történt tragédiát mutat be. Aznap reggel 55 kis kardszárnyú delfint találtak a partra vetődve a dél-afrikai Cape Town közelében. A helyi közösség elözönlötte a partszakaszt, hogy megkíséreljék életben tartani és visszajuttatni a delfineket az óceánba, de a hatóságok még sötétedés előtt úgy határoztak, hogy kegyelemlövéssel vetnek véget az állatok szenvedésének. Ezt a szörnyű napot idézi fel dokumentumfilm, a szakértők és a mentésben részt vevők segítségével. Továbbá, kísérletet tesz arra is, hogy magyarázatot találjon az emberek és a tengeri emlősök között fennálló mély kapcsolatra. Egy égető kérdés azonban marad a film végére: miért teszik ezt ezek az állatok? A választ tengerbiológusok keresik a cetfélék partra vetődésének jelenségére. Ezekből az elméletekből is megismerhetnek néhányat annak érdekében, hogy a jövőben egy hasonló esetben, pozitívabb eredménnyel lehessen kezelni a helyzetet. A Halálpartot szombaton este fél 10-től nézhetik meg az OzoneNetwork tévén.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.