Új elnökhelyettes a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál

Juhász Edit, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke 2024. február 1-től Tass Enikőt nevezte ki víziközmű-szolgáltatásért és hulladékgazdálkodásért felelős elnökhelyettesnek. Szalóki Szilvia leköszönő elnökhelyettes közös megegyezéssel távozik a Hivataltól.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Tass Enikő széleskörű vezetői, illetve szakmai tapasztalattal rendelkezik felügyeleti és hatósági területeken, melyet a pénzügyi szektorral, valamint a víziközmű-szolgáltatási és hulladékgazdálkodási ágazattal összefüggésben szerzett. Tizenegy éve a MEKH főosztályvezetője. Jövőbeni feladatai között szerepel a felügyelete alá tartozó területek működésének változó jogszabályi környezethez való adaptálása, továbbá az újraformálódó hulladékgazdálkodási ágazat szakmai támogatása.

Szalóki Szilvia 2013 óta töltötte be a MEKH víziközmű-szolgáltatásért és hulladékgazdálkodásért felelős elnökhelyettesi pozícióját. Szakmai munkájával nagyban hozzájárult a felügyelete alá tartozó ágazatok működésének stabilizálásához, hatósági szabályozásához. Az ő vezetése alatt alakult ki az új víziközmű-szolgáltatásról szóló törvényhez kapcsolódó hatósági gyakorlat. A terület szakmai vezetőjeként hatékonyan támogatta az ágazatokra vonatkozó normatív keretek kialakítását, a nemzetközi
szabályozási gyakorlatok implementálását.

Ajánlott tartalom

Horvátországban találhatóak Európa legtisztább természetes fürdővizei

Horvátország rendelkezik Európa legtisztább természetes fürdővizeivel az Európai Bizottság (EB) és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) idei vizsgálata szerint - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség az MTI-t csütörtökön.