Új elnökhelyettes a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál

Juhász Edit, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke 2024. február 1-től Tass Enikőt nevezte ki víziközmű-szolgáltatásért és hulladékgazdálkodásért felelős elnökhelyettesnek. Szalóki Szilvia leköszönő elnökhelyettes közös megegyezéssel távozik a Hivataltól.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Tass Enikő széleskörű vezetői, illetve szakmai tapasztalattal rendelkezik felügyeleti és hatósági területeken, melyet a pénzügyi szektorral, valamint a víziközmű-szolgáltatási és hulladékgazdálkodási ágazattal összefüggésben szerzett. Tizenegy éve a MEKH főosztályvezetője. Jövőbeni feladatai között szerepel a felügyelete alá tartozó területek működésének változó jogszabályi környezethez való adaptálása, továbbá az újraformálódó hulladékgazdálkodási ágazat szakmai támogatása.

Szalóki Szilvia 2013 óta töltötte be a MEKH víziközmű-szolgáltatásért és hulladékgazdálkodásért felelős elnökhelyettesi pozícióját. Szakmai munkájával nagyban hozzájárult a felügyelete alá tartozó ágazatok működésének stabilizálásához, hatósági szabályozásához. Az ő vezetése alatt alakult ki az új víziközmű-szolgáltatásról szóló törvényhez kapcsolódó hatósági gyakorlat. A terület szakmai vezetőjeként hatékonyan támogatta az ágazatokra vonatkozó normatív keretek kialakítását, a nemzetközi
szabályozási gyakorlatok implementálását.

Ajánlott tartalom

Csomagolóanyagok: mennyiségcsökkentés, újrafelhasználás és újrafeldolgozás

Mennyiségi és használati korlátozások: minél kevesebb csomagolóanyag fogy, annál kevesebb lesz a hulladék.