Új fotók az Apple adatközpontjáról

A Wired Ispy kémrepülőgépével készített fotókon láthatók az Apple új adatközpontjának építési munkálatai. A képek tanulsága szerint a hatalmas központi épületen kívül egy több mint hatvanezer négyzetméteres külső épületen is dolgoznak, amire az Apple hivatalos forrásai taktikai adatközpontként hivatkoznak.

Az Apple az adatközpont felépítésével belép azoknak a fejlesztőknek a sorába, akik pénzt és energiát takaríthatnak meg egy saját központ felépítésével, írja az index.hu. Hasonló központokkal a Google, a Microsoft, az Amazon és a Facebook is rendelkezik. A kaliforniai Maidenben zajló építkezés azonban minden idők legmodernebb adatközpontját eredményezheti. A 152 ezer négyzetméteres központban helyezik el a temérdek Apple-szervert, amelyek az Icloud zavartalan működését biztosítják, az energiaellátásról pedig több mint 400 ezer négyzetméternyi napelem fog gondoskodni a Bloom Energy üzemanyagcellák mellett. Noha az Apple az energiatakarékosság és a hatékonyság miatt büszke az új adatközpontjára, egyes környezetvédő szervezetek, például a Greenpeace hevesen támadják a céget, mivel jelenleg egy olyan energiahálózatot használnak, amelyeket elsősorban atomenergiával és széntüzelésű erőművekkel táplálnak.

az adatközpont

Ajánlott tartalom

Az EU egységes töltőt javasol az elektronikus eszközökhöz

A fogyasztók érdekében és az elektromos hulladék felszámolása céljából az Európai Bizottság az elektronikus eszközök egységes töltésével kapcsolatos jogszabályt terjesztett elő csütörtökön.