Újabb magyarországi klímacsúcsot szervez a Klíma Klub

Február 19-én rendezi meg a II. Magyarországi Klímacsúcsot a Klíma Klub Budapesten – tájékoztatta a szervezet az MTI-t.

A világhálón is élőben követhető éghajlat-politikai konferencia levezető elnöke Faragó Tibor, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium környezet- és klímapolitikai szakállamtitkára lesz, aki a 2009. decemberi koppenhágai ENSZ-klímacsúcson a magyar tárgyalódelegációt is vezette.
Szili Katalin, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tiszteletbeli elnökének nyitóbeszéde után előadást tart Szabó Imre környezetvédelmi miniszter, Greg Dorey brit nagykövet, Herczog Edit európai parlamenti képviselő és Diana Ürge-Vorsatz klímakutató.

A konferencián részt vesz Bencsik János és Fodor Gábor országgyűlési képviselő, Kerekes Sándor, a Budapesti Corvinus Egyetem Környezettudományi Intézetének igazgatója, valamint László Ervin, a Budapest Klub Alapítvány elnöke is.
A Klíma Klub szándéka szerint a konferencia jó alkalmat teremthet arra, hogy a politikai, gazdasági és tudományos szféra legjelentősebb képviselői eszmét cseréljenek az éghajlatváltozásról és a fenntartható fejlődésről.

Ajánlott tartalom

Kiállítás nyílik az összegyűlt hulladékokból

Halhatatlan hulladék címmel nyílik bemutató a II. kerület közösségi szemétszedésein összegyűjtött különleges hulladékokból, amelyeket Babos Bertalan Zsili képzőművész rendez kiállítás alá.