Újrahasznosított luxusautó

A Fisker Automotive, a környezetkímélő luxus járművek gyártója bejelentette, hogy elérték alapgyűjtésük célját, az egy milliárd dollárt. Ezzel az összeggel a kezükben, úgy döntöttek, hogy a nyáron forgalomba helyezik a Fisker Karma-t.

A Karma modellre már így is közel 3000 előrendelés van, így júniusban megkezdődhetne az hibrid autó árusítása. A kaliforniai gyártmányú, négy ajtós prototípus károsanyag-kibocsátása nagyon alacsony. Alkatrészeit pedig újrahasznosított anyagokból készítették, mint például újrahasznosított alumínium és a tetőn elhelyezett napelemek.
A Fisker Automotive következő céljai az alapgyűjtés után a köztudatba kerülés és a legkésőbb júliusban való megjelenés az utcákon. A közel 18,5 millió forintos luxusautót a Shanghai Motor Show keretein belül mutatták be.

Ajánlott tartalom

Rekordszámú autót adott el a Volvo Cars az első negyedévben

A kínai többségi tulajdonú Volvo Cars a közös és társult vállalkozásokat nem számítva 6,8 milliárd svéd korona (230,86 milliárd forint) működési bevételre tett szert az idei első negyedévben, ami 8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest - derül ki a cég honlapjára szerdán feltöltött adatokból.