Újrahasznosított műanyagpalackokból készült takarók

Újrahasznosított műanyagpalackokból készült takarókkal segíti a januári haiti földrengés és a nyári pakisztáni áradások károsultjait egy tajvani buddhista segélyszervezet.

A Ce Cse (Tzu Chi) elnevezésű alapítvány több ezer környezetbarát takarót küldött Haitire, és hamarosan Pakisztánba is útnak indít segélyeket. A különleges darabok előállításán több ezer önkéntes dolgozott, a palackokat Tajvan-szerte keresték a szemétben, majd válogatták és mosták el, mielőtt felhasználták volna őket.
Az újrahasznosított palackokból készülő takarók bérköltség nélkül is három-ötszörösébe kerülnek a hagyományos pokrócoknak. A buddhista segélyszervezet szerint ugyanakkor a magasabb kiadások mellett is megéri a segítségnyújtás e módja. Az alapítvány ruhadarabokat, sálakat és szállításhoz használt zsákokat is gyártott már hasonló eljárással. A kész takarók szürke színűek, méretük kétszer két méter.
A pokrócokat élelemmel és gyógyszerekkel együtt indítják útnak, az alapítvány képviselői személyesen viszik el a károsultaknak.

Ajánlott tartalom

A Tisza forrásvidékén javít a hulladékhelyzeten a két hazai szervezet

Folyótisztítási és hulladékgazdálkodási programot indított a Tiszai PET Kupa és a Diageo alkoholos italgyártó és forgalmazó vállalata - közölték a CALL-Action program szervezői az MTI-vel szerdán.