Ultragyors szélessávú hálózatokat épít ki a Google

A szokásosnál 100-szor gyorsabb szélessávú internetes hálózatok kiépítését tervezi a Google az Egyesült Államok néhány közösségében.

A keresőcég szerdán jelentette be, hogy üvegszálas szélessávú hálózatai másodpercenként 1 gigabit sebességgel szállítanak majd információt több mint 500 ezer amerikainak. A Google Incorporation szerint ezek a kísérleti rendszerek több mint százszor gyorsabbak lesznek, mint azok a hálózatok, melyekhez a legtöbb amerikainak ma hozzáférése van.

Egy blogbejegyzésben (http://googleblog.blogspot.com) a vállalat azt tudatta, hogy a hálózatok egyebek közt lehetővé teszik majd a felhasználóknak egy nagyfelbontású, teljes hosszúságú játékfilm kevesebb mint öt perc alatti letöltését vagy azt, hogy a vidéki orvosi rendelők a weben keresztül küldjenek háromdimenziós orvosi felvételeket.
A Google várja azon közösségek jelentkezését, amelyek érdeklődnek egy ilyen teszthálózat náluk történő kiépítése iránt.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.