Vad Szigetköz

A Török Zoltán rendezte Vad Magyarország – A vizek birodalma az elmúlt évek legsikeresebb természetfilmje volt, amit a kritikusok is imádtak. A film egyik operatőre és társrendezője, Mosonyi Szabolcs készítette el a Vad Szigetközt, amelynek október 3-án, az Éltető Víz Filmszemlén lesz a díszbemutatója.

A Vad Szigetköz Magyarország nyugati kapujánál “játszódik”, ahol “a tájat a fejlett gazdaság képviselői uralják: autópályák, nagyvárosok, ipari parkok, szélerőművek, és az éppen húsz éve üzembe helyezett vízerőmű. Valami azonban megbújik közöttük. Egy hatalmas hordalékkúp apró, szigetszerű falvakkal, erdőkkel, vizenyős rétekkel és nádasokkal, amelyeket számtalan kisebb-nagyobb vízfolyás, folyóág övez”. Az 52 perces filmben hódok, vidrák, szarvasok, szürkegémek, réti héják, csukák és harcsák játsszák a főszerepet. Török Zoltán, a Vad Magyarország alkotója arról tájékoztatta az Indexet, hogy készül a Vad Magyarország 2 is, amelyben korábban nem látott moziélményre számíthatunk, írja az index.hu.

Ajánlott tartalom

Közvetlenül a bankszámlára is utalható az italcsomagolás visszaváltási díja

A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. által bevezetett REpont rendszer országosan biztosítja, hogy az italcsomagolások visszaváltási díját egyenesen a bankszámlára is lehet utalni - közölte a MOHU az MTI-vel.