Van hely, ahol ingyen biztosítják az újrahasznosítható intimhigiéniás termékeket

Katalóniában ingyen biztosítják az újrahasznosítható intimhigiéniás termékeket a nők számára.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A nőknek “szabad és tájékozott módon” kell eldönteniük, hogy menstruációs ciklusukat miként akarják kezelni. Ez csak akkor lehetséges, ha hozzáférnek a megfelelő és helyes információkhoz a testről és az egészségről – hangsúlyozta a program hétfői indításakor Tania Verge, a kezdeményezés mögött álló tartományi kormány tanácsosa. Az intézkedés célja a menstruációs szegénység megszüntetése, amely a felmérések szerint Spanyolországban minden tízedik nőt érint, valamint a fenntarthatóság előmozdítása, mivel az autóm régióban évente mintegy kilencezer tonnányi szemét keletkezik az eldobható női higiéniai termékekből.

A programban az érvényes egészségbiztosítással rendelkező nők, nembináris személyek és transznemű férfiak választhatnak menstruációs kehely, menstruációs bugyi vagy két újrafelhasználható szövetbetétből álló csomag közül a tartományi kormány online egészségügyi felületén. A válaszüzenetben érkező QR-kód alapján vehetik át a termékeket a kiválasztott patikában. A régió vezetése úgy számolt, hogy mintegy 2,5 millió ember élhet a program adta lehetőséggel, amelynek költségeire az első évben 8,5 millió eurót (3,3 milliárd forint) szán.

Ajánlott tartalom

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.