Van hely, ahol ingyen biztosítják az újrahasznosítható intimhigiéniás termékeket

Katalóniában ingyen biztosítják az újrahasznosítható intimhigiéniás termékeket a nők számára.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A nőknek “szabad és tájékozott módon” kell eldönteniük, hogy menstruációs ciklusukat miként akarják kezelni. Ez csak akkor lehetséges, ha hozzáférnek a megfelelő és helyes információkhoz a testről és az egészségről – hangsúlyozta a program hétfői indításakor Tania Verge, a kezdeményezés mögött álló tartományi kormány tanácsosa. Az intézkedés célja a menstruációs szegénység megszüntetése, amely a felmérések szerint Spanyolországban minden tízedik nőt érint, valamint a fenntarthatóság előmozdítása, mivel az autóm régióban évente mintegy kilencezer tonnányi szemét keletkezik az eldobható női higiéniai termékekből.

A programban az érvényes egészségbiztosítással rendelkező nők, nembináris személyek és transznemű férfiak választhatnak menstruációs kehely, menstruációs bugyi vagy két újrafelhasználható szövetbetétből álló csomag közül a tartományi kormány online egészségügyi felületén. A válaszüzenetben érkező QR-kód alapján vehetik át a termékeket a kiválasztott patikában. A régió vezetése úgy számolt, hogy mintegy 2,5 millió ember élhet a program adta lehetőséggel, amelynek költségeire az első évben 8,5 millió eurót (3,3 milliárd forint) szán.

Ajánlott tartalom

A növényi vírusfertőzésekkel szembeni ellenálló képesség új mechanizmusát tárták fel a HUN-REN ATK kutatói

A növényi vírusfertőzésekkel szembeni ellenálló képesség új mechanizmusát tárták fel egy nemzetközi együttműködés keretében a HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének (HUN-REN ATK NÖVI) kutatói, akik azt vizsgálták, hogy a 'Columbia' dohány fajhibrid hogyan képes hatásosan ellenállni a vírusfertőzéseknek - tájékoztatta az MTI-t a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat hétfőn.