Vezeték nélküli energiaátviteli eszközt fejleszt a hazai cég

Mintegy 300 millió forint támogatást nyert vezeték nélküli energiaátvitelt lehetővé tevő eszköz fejlesztésére a WBSnet Kft. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében, a teljes projekt több mint 407 millió forint költségvetésű.

A társaság magyar magánszemélyek tulajdonában áll, jelenleg 29 alkalmazottja van. Az elmúlt évben 404 millió forint árbevételt ért el. A WBSnet fő profilja a hardver és szoftver fejlesztés. A munkatársak nagy része felsőfokú végzettségű, s jelentős fejlesztői múlttal rendelkezik. A társaság a vezeték nélküli készülék fejlesztésének kutatási szakaszában együttműködik például a Szegedi Egyetemmel, a Budapesti Műszaki Egyetemmel, illetve a Szent István Egyetemmel. A projekt várható befejezése 2013 első féléve. A cég tájékoztatása szerint a vezeték nélküli technológiák robbanásszerű fejlődése és előretörése a jövőben meghatározó lesz az informatikai piacon. Az egyre inkább általánossá váló úgynevezett wireless technológiák fokozatosan jelennek meg új felhasználási területeken is, így például az energiaátvitelben: ilyen új felhasználási terület lehet például a mobiltelefonok, laptopok, netbookok, iPadek töltése. A projekt eredményeit a WBSnet Kft. nemzetközi szinten is hasznosítani szeretné.

Ajánlott tartalom

Környezetbarát tok a Samsung Galaxy A54 5G mobilodra

A telefonok védelme már nélkülözhetetlen, hiszen napi szinten használjuk ezeket az eszközöket. Mindezek mellett a környezettudatosság is fontosabbá vált, és szerencsére a piacon egyre több a környezetbarát telefontok.