Vezeték nélküli otthoni töltőállomás elektromos autóknak

Elektromos autók egész sora lepte el a piacot az utóbbi időben, kezdte a Chevrolet Volt-tól, a Nissan Leaf-en át, a nemsokára az amerikai piacon megjelenő új Toyota Prius-ig.

A tulajdonosoknak nem szabad elfelejteni feltölteni autóikat, általában éjszaka, ugyanis kellemetlen úgy felkelni reggel, hogy le van merülve az autó. Az sem árt ha tudja használni a töltőt, ami nem olyan egyszerű feladat. Evatran bejelentette a legkézenfekvőbb megoldást. A Pluggless Power egy vezeték nélküli töltőállomás elektromos autóknak, amit rendkívül egyszerű kezelni (legalábbis a cég szerint). Az Evatran azt állítja, hogy ez a rendszer könnyen beszerelhető bármelyik garázsba, és az autón sem kell számottevő átalakításokat végezni, csak az alvázhoz kell szerelni egy 3 kilós adaptert.

evatran
Az Evatran az autógyártókkal működik közre annak érdekében, hogy az új autók ilyen töltővel töltődjenek majd, a régieket pedig át lehessen alakítani. Kezdeti verziók már elérhetőek, a teljesítményt és a funkcionalitást tesztelik velük jelenleg. Az új autóknál akár az autó árába is beleszámíthat majd a töltő, ráadásul az Evatran megígéri, hogy a rendelést követő 24 órában megkeresik az illetőt, és időpontot egyeztetnek a beszerelésről.

Ajánlott tartalom

Nem jól ítéli meg az EU a kínai elektromosautó-ipart

Az európai és a kínai járműipar együttműködésére kellene összpontosítania az EU-nak, mert az nem zéróösszegű játék, hanem kölcsönös fejlődési és növekedési előnyökkel jár - írja a kínai Xinhua hírügynökség portálján megjelent tanulmány.