Videó: 10 legjobb zöld reklám

Senki nem mondhatja, hogy kevés reklámmal találkozik az egyszeri zöldike Magyarországon, de hol vannak az alternatív energiákat népszerűsítő reklámok? Én még magyar nyelven nem találkoztam velük. Kíváncsi voltam rá, hogy léteznek-e egyáltalán, ezért keresgélni kezdtem a youtube-on.

Találtam néhányat, magyarul egyet se, sajnos. Nem is reklámok, inkább propagandafilmek, de aranyosak. Íme a 10 legjobb reklám a Zöld Blog szerint.

 

1. Kisfiú meg buborék, szélkerekek és szélenergia, hogy örökké legyen élet és energia
Nem túl kreatív szélgenerátor-reklám, de nyugis és szép. Tanulság: az örök marketing-recept a jövőben is működik; gyerekkel, úgy látszik, még szélkereket is érdemes reklámozni


2. Száguldó napfény-emberkék és napkollektorok, meg indián totem, vagy mi a végén emblémaként
Ötletes, vidám, bár nem szeretnénk a napsugarak helyében lenni.


3. Szélenergia, madárfütty és szélkerekek, hogy olaj nélkül is tudjunk rockot hallgatni
Benzin a Rammsteintől, Diesel and Dust a Midnight Oiltól? Kinek kell az, ha széllel is lehet muzsikálni?

 

4. Ausztrália felkészülése az energiahiányos állapot elkerülésére
Nem vicces, de van benne erő. És sok melós. Van nekik mindenük szélkerekük, vízlépcsőjük és még napelem parkjuk is. Úgy tűnik, tényleg komolyan gondolják! Feltűnt, hogy a reklámot az ausztrál kormány készíttette?

 

5. Felkel a nap és végre életre kel a világ és a robot-szerelem
A jövőben nagyon sok energia lesz, de ember egy sem. Antipropaganda: használj alternatív energiát, és kihalsz? Mindenesetre ötletes.

 
6. Bosch napkollektoros vízmelegítő rendszer
Lényegretörő, németesen szögletes, visszafogott, de precíz és ellenállhatatlan. Pont, mint a Bosch maga. Ahogy az autóiparba is mindenhová belopta magát (nézd meg az autódat: ha nem találsz benne tíz BOSCH feliratot, egyet sem!), a háztartások is készülhetnek az invázióra.

 
7. Armageddon-film a napenergiáról, avagy: elemek potyognak az égből
A világvége elkezdődött, igazi hollywoodi akciófilm hangulatban kaphatunk nyomatékos képet a nap erejéről és kihasználásának fontosságáról.

 
8. Kanada British Columbia tartományának energia-propagandája
Energia-semlegesek akarnak lenni. Reméljük, lesz rá pénz, nem visz el mindent a bevándorlók segélyezése.

 
9. Geotermikus energia felhasználása Párizsban
Nem franciásan édes, ellenben németesen tárgyilagos, megint csak gyerekkel.

 
10. Vikingek és szélenergia
Szívesen kipróbálnám a vizisízést így, de nem vagyok meggyőzve róla, hogy működni tudna. Kicsit Asterix és Obelix-utánérzés, ami nem baj.

Ajánlott tartalom

A környezet jobban reagál az apróbb fejlesztésekre

Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani, figyelve arra, hogyan reagál erre a környezet - hangsúlyozta a Szent György-hegyi bornapok megnyitóján a közigazgatási és területfejlesztési miniszter Hegymagas községben kedden.