Videó: Kampány az e-hulladék szelektív gyűjtéséért

Roadshow-val indult Békéscsabán a magyar-román együttműködéssel megvalósuló kampány az elavult, régi elektromos égők környezetbarát felhasználására.

 

Sokaknak még mindig nem természetes, hogy másképpen is meg lehetne szabadulni az elektromos hulladéktól, nem csak úgy, hogy a kukába dobják írja az mr1.hu. Mától majd másfél éven keresztül egy uniós, magyar-román határon átnyúló program részeként a megoldásra hívják fel a figyelmet négy magyarországi és négy romániai megyében. A kampánynyitó roadshow első állomása ma Békéscsaba volt. Ezt követően tíz hazai és tíz határon túli nagyvárosba települnek majd ki, ahol minden korosztály megismerkedhet az elektromos hulladék veszélyeivel, és az újrahasznosítási lehetőségekkel – kisfilmek, animációs bemutatók segítségével, és egyéb interaktív módon. Az akciót elindító Elektrocord Magyarország Nonprofit Kft. divízióvezetője, Kovács Béla véleménye szerint, van még mit javítanunk az elektromos hulladékok gyűjtése terén.

[media id=106 width=320 height=240] Az elektromos hulladék gyűjtésére konténereket készítenek, és helyeznek ki a programban részt vevő megyékben. Az összegyűjtött elektromos hulladékot, izzókat, fénycsöveket mindkét ország a pályázat részeként létrehozott magyarországi újrahasznosító üzembe szállítja, amit a békés megyei Mezőkovácsházán építenek fel. Az új feldolgozóüzemben kezdetben négy új munkahely léstül. Az unió által támogatott pályázaton jövő év májusig 1,6 millió eurót fordítanak erre a speciális gyűjtőfeladatra, négy hazai és négy romániai megyében, tett hozzá Kovács Béla.

Ajánlott tartalom

Környezetbarát tok a Samsung Galaxy A54 5G mobilodra

A telefonok védelme már nélkülözhetetlen, hiszen napi szinten használjuk ezeket az eszközöket. Mindezek mellett a környezettudatosság is fontosabbá vált, és szerencsére a piacon egyre több a környezetbarát telefontok.