Videón, hogyan telepítik a napelemes tetőcserepeket

Csehországban nemrég telepítették az első napelemes tetőcserép rendszert.

Gyakran találkozhatunk napelemes tetőcserepekről szóló hírekkel az utóbbi időben. Hírportálunkon is visszatérő témának számít. Egyik hazai napelemes fórumon egy kommentelő posztolta az alábbi videót egyenesen Csehországból. Sajnos a cseh tudásunk nem a legjobb, de az alábbi információk derülnek ki a videóból: A napelemes tetőcserepek Kínából érkeztek a súlyuk 9,5 kg, teljesítményük 30W/db, 170 db-ot telepítettek az 55 m2-es tetőre, tehát 5,1 kWp az összteljesítmény. 1 m2 ára kb. 5000 cseh korona (65.000 Ft) került. A 60 db sorba kötött napelemes tetőcserép  650 V üresjárati DC-t vagyis 1 db 30 W-os cserép, 10 V körül teljesít.

 

90% kedvezmény az engedélyeztetés árából! Kérjen itt ajánlatot napelemes rendszerre. 15 percen belül személyre szabott árajánlatot kap. (x)

Ajánlott tartalom

Rekordok éve volt 2020 az USA-ban a megújuló energiák terén

Annak ellenére, hogy az Egyesült Államok igen nehéz évet tudott maga mögött a koronavírus és annak járulékos hatásai miatt, valamint Donald Trump vezetése se kedvezett éppen a napenergia térhódításának mégis sikerült 2020-ban rekordot dönteni.