Videón, hogyan telepítik a napelemes tetőcserepeket

Csehországban nemrég telepítették az első napelemes tetőcserép rendszert.

Gyakran találkozhatunk napelemes tetőcserepekről szóló hírekkel az utóbbi időben. Hírportálunkon is visszatérő témának számít. Egyik hazai napelemes fórumon egy kommentelő posztolta az alábbi videót egyenesen Csehországból. Sajnos a cseh tudásunk nem a legjobb, de az alábbi információk derülnek ki a videóból: A napelemes tetőcserepek Kínából érkeztek a súlyuk 9,5 kg, teljesítményük 30W/db, 170 db-ot telepítettek az 55 m2-es tetőre, tehát 5,1 kWp az összteljesítmény. 1 m2 ára kb. 5000 cseh korona (65.000 Ft) került. A 60 db sorba kötött napelemes tetőcserép  650 V üresjárati DC-t vagyis 1 db 30 W-os cserép, 10 V körül teljesít.

 

90% kedvezmény az engedélyeztetés árából! Kérjen itt ajánlatot napelemes rendszerre. 15 percen belül személyre szabott árajánlatot kap. (x)

Ajánlott tartalom

Magyar cég fejlesztette ki a napelemes járdát

Ha valaki napelemeket emleget, valószínűleg mindenkinek a házakra szerelhető lakossági megoldások, esetleg a nagy szolárparkok jutnak eszünkbe. Pedig egy magyar vállalkozásnak már 2015-ben kipattant a fejéből, hogy lehetne ezt másképp is csinálni.