Viharos szél, zápor jön

Napközben északnyugat felől egy újabb hidegfront érkezik a Kárpát-medencébe, lehűlést, záporokat, zivatarokat, és viharos szelet hozva, írta Ivády Anett, az időkép.hu meteorológusa.

A nap folyamán északnyugatira fordul és megerősödik a szél, a Kisalföldön és a középső megyékben ismét viharossá is fokozódhat. Északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, eleinte csak a Dunántúlon, majd máshol is kialakulhatnak záporok, melyeket helyenként villámlás, mennydörgés is kísérhet. Zivatar kialakulására legnagyobb esély a délnyugati tájakon van. A front előtt általában még 17-22 fok között várhatóak a maximumhőmérsékletek. A viharos széllel viszont szerdán megérkezik a lehűlés, visszaesik a hőmérséklet, és még csütörtökön is marad a kellemetlen, szeles időjárás. A hét végéig záporos, változékony idő a legvalószínűbb, reggelente és délután is az átlag alatti hőmérsékletekkel.

Ajánlott tartalom

A fenntarthatóság, és egyben a fenntartható tanárképzés kulcsa is lehet az egyetemi Z-szak

Az Európában egyedülálló osztatlan természettudomány-környezettan tanárképzésre a végzős diákok mellett gyakorló pedagógusok, természettudományos diplomával rendelkező szakemberek is jelentkezhetnek.