A királyi esküvőről eddig még nem tudott részletek (videó)

Tetőfokára hágott az izgalom Londonban, ugyanis Vilmos herceg és Kate Middleton a holnapi napon esküszik. Az utcák, a boltok, az ablakok virágdíszbe öltöztek, de valószínűleg nem múlják felül a Westminster apátságot.

A cserepes fák és a temérdek virág egy angol vidéki kert hangulatát varázsolják az apátság belsejébe. A mezei juharok, melyek épp ilyenkor bontják leveleiket, őshonosak Angliában, nyolc példány közülük közel hat méter magas. Természetesen egyik fát sem hagyják elszáradni a ceremónia végeztével, mindet átszállítják Vilmos édesapja, Károly herceg birtokára. A királyi család virág designere, Shane Connolly tervezi a díszítést, akinek specialitása a szezonális, organikus, brit virágok használata, melyre egyébként a pár is külön megkérte, hogy figyeljen. A Királynő pedig engedélyét adta, hogy a virágokat a családi Windsor parkból szállítsák az ünnepségre. A virágdíszítés fő részét az igaz szerelmet szimbolizáló mirtill, és a tisztaságot, gyengédséget szimbolizáló gyöngyvirág adja majd. Ez utóbbiból a híres Cornwall megyei Lost gardens of Heligan fenntartói 60 csokorral ajándékoztak a párnak az esküvő alkalmából. A rózsa, mint tipikus esküvői díszítés ez alkalommal kimarad a sorból, hiszen még nincs szezonja. A gyönyörű esküvői díszítést május 6-ig érintetlenül hagyják a Westminster apátságban, így minden arra járó megcsodálhatja.
Itt élőben követheti az esküvő minden mozzanatát.

Ajánlott tartalom

Az uniós tagállamok jóváhagyták dízel- és benzinüzemű új autók értékesítésének 2035 utáni betiltását

Az uniós tagállamok energiaügyekért felelős miniszterei keddi brüsszeli tanácskozásukon jóváhagyták az új személygépkocsikra és kisteherautókra vonatkozó szén-dioxid-kibocsátási normák felülvizsgálatáról szóló rendeletet, amelynek értelmében 2035-ig fokozatosan meg kell szüntetni a dízel- és a benzinüzemű új autók értékesítését az EU-ban, és minden új gyártású autónak kibocsátásmentesnek kell lennie.