Virágváros elnevezéssel közös pályázatot hirdetett a Fővárosi Vízművek és a Füvészkert a Budapesten és a környezetében élő hobbikertészeknek.

Virágosítási versenyt hirdetett a Fővárosi Vízművek

Virágváros elnevezéssel közös pályázatot hirdetett a Fővárosi Vízművek és a Füvészkert a Budapesten és a környezetében élő hobbikertészeknek.

Három kategóriában: családi házhoz tartozó kerttel, társasházi kerttel és erkély- illetve balkonládába telepített virágokkal pályázhatnak az érdeklődők fotókkal, amelyeket a www.vizmuvek.hu/viragvaros oldalon lehet feltölteni szeptember 30-ig. A szavazatokat pedig október 15-ig várják a szervezők.

A honlapon a Pályázati Központ és a Képtár mellett több más hasznos információt találhatnak az oldalra látogatók. Így dr. Kertész növényápolási tanácsokat ad, de víztakarékos kertápolásra is kaphat tippeket az érdeklődő. A szakmai zsűri kategóriánként a legjobbnak ítélt kertészeknek locsolás-mellékmérőt, szaktanácsadással egybekötött Füvészkert belépőt és értékes növénycsomagokat ad. A három kategória közönségdíjasainak a nyereménye pedig egy-egy családi belépő a debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdőbe. A Fővárosi Vízművek MTI-hez eljuttatott közleménye arra figyelmeztet, hogy a versenyre kizárólag a Fővárosi Vízművek szolgáltatási területén élők nevezhetnek.

Ajánlott tartalom

Riasztó képet mutat a magyar serdülők egészségmagatartása

Kedvezőtlen étkezési és fizikai aktivitási szokások, romló szerhasználati és egészségiállapot-mutatók, de javuló tendenciák is megfigyelhetők a magyar iskolások körében – állapítják meg az ELTE PPK kutatói legutóbbi felmérésük alapján. A vizsgálat a WHO-val és hazai partnerként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézettel együttműködésben zajlott, az „Iskoláskorú gyermekek egészségmagatartása” nemzetközi kutatás részeként.