Visszaveszi a Prímagáz a feleslegessé vált PB-gázpalackokat

Visszaveszi a Prímagáz a feleslegessé vált propán-bután gázpalackokat akkor is, ha nem a cég hozta forgalomba – közölte Szirmai Zoltán, a Prímagáz vezérigazgatója az MTI-vel.

Ezzel a vezérigazgató cáfolta a sajtójelentéseket arról, hogy a cseretelepeken nem veszik vissza a palackokat. Szirmai Zoltán hangsúlyozta, hogy, mint a legnagyobb magyarországi PB-gázforgalmazó, a Prímagáz mindent megtesz azért, hogy megkönnyítse a visszavételt. Hozzáfűzte: a felesleges PB-gázpalackok leadása fontos azért is, mert a lejárt nyomáspróbájú, régóta nem ellenőrzött palackokat veszélyes otthon tárolni, mindamellett a legnagyobb veszélyt az illegális töltés okozza. Szirmai Zoltán szerint a tárolási előírások miatt nem minden PB-gáz cseretelep alkalmas a korlátlan mennyiségű palack tárolására, ezért a Prímagáz a saját tulajdonú, illetve a vele kapcsolatban álló üzletek közül kijelölte azokat, akikkel biztosítani tudja az országos lefedettséget. A jelenleg több mint 60 Prímagáz visszaváltó helyet folyamatosan bővíti a társaság. Ezek listáját a cseretelepeken, illetve a www.primagaz.hu internetes honlapon tették közzé.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki olcsón telepítene napelemes rendszert

Az Elmű Hálózati Kft. engedélyezte a lakóknak, hogy néhány napelemtáblát felszereljenek az erkélyükre, de ez még nem jelenti azt, hogy általánosan engedélyezett lennének Magyarországon az erkélynapelemek.