Vörösiszap – Koncert a reményért Londonban

Az Angol-Magyar Baráti Egyesület (British Hungarian Fellowship), a londoni magyar nagykövetség és a Londoni Magyar Kulturális Intézet szervezte hangversenyre megtelt a díszterem, és több mint százan hallgatták a fiatal, Londonban tanuló vagy ott élő muzsikusok komolyzenei koncertjét.
Székely Bálint hegedűn, Kondo Mariko zongorán, Magyar Enikő brácsán, Polgár Éva klarinéton és Gáborjáni Kinga csellón játszott, közreműködött Krajnyák Dalma operaénekes.
Valamennyi művész ingyen vállalta a fellépést, és azok is küldtek pénzt, akik nem tudtak részt venni a koncerten – mondta el Nagy Natália, az intézet sajtótitkára kedden az MTI-nek.
A hangverseny vendégei által adományozott összeget az Angol-Magyar Baráti Egyesület eljuttatja a károsultak támogatására létrehozott számlára a Magyar Vöröskeresztnek – jegyezte meg Nagy Natália.

Ajánlott tartalom

Tömeges fajkihalásra és klímaválságra figyelmeztetnek a világ vezető kutatói

Tömeges fajkihalásra és klímaválságra figyelmeztettek a világ vezető kutatói. Legújabb jelentésükben arra hívták fel a figyelmet, hogy a világ nem képes felfogni a biodiverzitás elvesztése és az éghajlati zavarok okozta veszélyek mértékét.