Vörösiszap – Koncert a reményért Londonban

Mintegy 3500 font (1,138 millió forint gyűlt össze a Koncert a reményért címmel a londoni magyar nagykövetség dísztermében megrendezett jótékonysági hangversenyen hétfőn este.

Az Angol-Magyar Baráti Egyesület (British Hungarian Fellowship), a londoni magyar nagykövetség és a Londoni Magyar Kulturális Intézet szervezte hangversenyre megtelt a díszterem, és több mint százan hallgatták a fiatal, Londonban tanuló vagy ott élő muzsikusok komolyzenei koncertjét.
Székely Bálint hegedűn, Kondo Mariko zongorán, Magyar Enikő brácsán, Polgár Éva klarinéton és Gáborjáni Kinga csellón játszott, közreműködött Krajnyák Dalma operaénekes.
Valamennyi művész ingyen vállalta a fellépést, és azok is küldtek pénzt, akik nem tudtak részt venni a koncerten – mondta el Nagy Natália, az intézet sajtótitkára kedden az MTI-nek.
A hangverseny vendégei által adományozott összeget az Angol-Magyar Baráti Egyesület eljuttatja a károsultak támogatására létrehozott számlára a Magyar Vöröskeresztnek – jegyezte meg Nagy Natália.

Ajánlott tartalom

Megduplázódott az 50 fokos meleget elérő napok száma a 80-as évek óta

Csaknem megduplázódott a szélsőségesen meleg, 50 Celsius-fokot is elérő napok száma az 1980-as évek óta - állapította meg a BBC globális elemzése.