WWF Év Állata Verseny: Hírességeket nevelőszülőnek!

Weisz Fanni az európai vidra, Janicsák Veca a fekete gólya örökbefogadója lett.

Weisz Fanni modell és Janicsák Veca énekesnő összefogásának köszönhetően Totó, az európai vidra és Tollas, a fekete gólya személyesen is megismerhették örökbefogadóikat. A hírességek a WWF Magyarország Év Állata Versenye kapcsán vállaltak nevelőszülői szerepet, és együtt utaztak a Petesmalmi Vidraparkba, hogy bátorítsák pártfogoltjaikat. A játék kezdeményezője, a WWF Magyarország a Coca-Cola Magyarországgal együttműködve ötödik éve dolgozik azon, hogy helyreállítsa a Szabadság-sziget élővilágát. Szavazz Te is a www.evallata.hu oldalon!

A WWF Magyarország és a Coca-Cola Magyarország összefogásának köszönhetően a Mohács melletti Szabadság-sziget az év végére ismét visszanyeri eredeti, természetes állapotát: a Duna újra birtokba veheti korábban feltöltődött, majd helyreállított mellékágát és szigetét, az itt honos állatok pedig ismét otthonra lelhetnek régi élőhelyükön.

A sziget egykori lakói közül az európai vidra, a fekete gólya és a halványfoltú küllő szállnak versenybe a WWF Év Állata címért, így május 22-én kiderül, melyikük az élőhely legmenőbb lakója! A különleges állatok esélyeit hírességek növelik, ugyanis Weisz Fanni a vidám európai vidrát, Janicsák Veca a kecses fekete gólyát, Kiss Ádám pedig a kicsiny halványfoltú küllőt fogadta örökbe.

Weisz Fanni modell és Janicsák Veca énekesnő összefogásának köszönhetően pártfogoltjaik személyesen is megismerkedhettek örökbefogadóikkal. A hírességek a sérült állatokat befogadó Petesmalmi Vidraparkba látogattak, amely az erdei tavas területeknek köszönhetően valódi vidra- és madárparadicsom.

Totó, a pajkos európai vidra kifejezetten élvezte a simogatást, és bátran fitogtatta Fanninak úszótehetségét.

„Annyira puha és selymes a vidra bundája, nagyon jó volt megsimogatni! Nem is gondoltam volna, hogy ennyire játékosak a vidrák. Totó igazán barátságos állat, csupa izom és energia, igazi úszóbajnok! Szavazzatok rá!” – buzdít lelkesen Weisz Fanni, a népszerű modell.

Veca az Év Állata Versenyen a fekete gólyára szavaz. Kedvence, Tollas, a kecses madár először félénken vette tudomásul „nevelőanyukája” érkezését, de gondozója segítségével hamar feloldódott, így az énekesnő gyengéden még karjaiba is vehette a fokozottan védett madarat.

„Tollas sérülten került a Vidraparkba, de már egészen hozzászokott az emberekhez, így óvatosan a karomba vehettem. Nagyon vigyáztam rá, mert annyira törékenynek tűnt. Gyönyörű a tolla, ilyen közelről ritka, hogy láthatjuk, legszívesebben egész nap gyönyörködnék benne!” – meséli élményeit Janicsák Veca.

Totó és Tollas szomorúan vettek búcsút örökbefogadóiktól, de mindketten komoly támogatásban bíznak, hogy az Év Állata cím elnyerésével a Szabadság-sziget legmenőbb állatának bizonyulhassanak!

Szavazz Te is a www.evallata.hu weboldalon!

Ajánlott tartalom

Gaemi tájfun: a legmagasabb riasztás van érvényben Kínában

A kínai meteorológiai központ szerdán, idén először a legmagasabb szintű, vörös riasztást adta ki az ország felé közelítő Gaemi tájfunra, Tajvanon pedig több helyen is bezárták az üzleteket, iskolákat, több száz légi járatot töröltek, és több ezer embert evakuáltak az érintett térségekben.