Zenelejátszó bicikli

Nincs is annál jobb, mint a kedvenc zenéinket hallgatva biciklizni. Köszönet a holland tervezőknek, amiért megalkották nekünk a zenelejátszó biciklit.

A kerekek elfordított lemezlejátszóként működnek, tehát ha pedálozunk szól a zene. A Merel Sloother, Liat Azulay, és Pieter Frank de Jong alkotta tervező csapat álma volt egy zenelejátszó bicikli megalkotása, és úgy fest ez az álom valóra vált. A csapat egy harminc éves Alpina biciklit alakítottak át. Egyetlen egy külső energiaforrás kell csak a biciklihez, az pedig egy 9 voltos akkumulátor, mely a hangszórót látja el energiával. A zene tempója arányosan változik a pedálozási sebességgel. Ha lassan tekerünk, akkor a 60 BPM körüli zenék ajánlottak, ha gyorsabban akkor egy kis disco is jöhet 120 BPM-en, valamint ha igazán gyorsan tekerünk, beleférhet egy kis drum & bass is 170-300 BPM-ig.

1

2

3

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.