Zenelejátszó bicikli

Nincs is annál jobb, mint a kedvenc zenéinket hallgatva biciklizni. Köszönet a holland tervezőknek, amiért megalkották nekünk a zenelejátszó biciklit.

A kerekek elfordított lemezlejátszóként működnek, tehát ha pedálozunk szól a zene. A Merel Sloother, Liat Azulay, és Pieter Frank de Jong alkotta tervező csapat álma volt egy zenelejátszó bicikli megalkotása, és úgy fest ez az álom valóra vált. A csapat egy harminc éves Alpina biciklit alakítottak át. Egyetlen egy külső energiaforrás kell csak a biciklihez, az pedig egy 9 voltos akkumulátor, mely a hangszórót látja el energiával. A zene tempója arányosan változik a pedálozási sebességgel. Ha lassan tekerünk, akkor a 60 BPM körüli zenék ajánlottak, ha gyorsabban akkor egy kis disco is jöhet 120 BPM-en, valamint ha igazán gyorsan tekerünk, beleférhet egy kis drum & bass is 170-300 BPM-ig.

1

2

3

Ajánlott tartalom

Kijöttek a legfrissebb adatok az éghajlatváltozásról: Szeged belvárosa már olyan forró, mint Rómáé

A szegedi mérések alapján az elmúlt egy év (2023. július – 2024. június) középhőmérséklete a külterületen 14,4 °C volt, ami jelentősen meghaladja az 1981-2010-es időszak átlagát (11,5 °C).