Zivatarok és 10 fokos hőmérséklet csökkenés

Beindult a szezon, tombol a meleg, viszont az ország egyes területein zivatarok tarkítják az időjárást. A zivatarok az Esztergom-Velencei-tó-Dunaújváros-Kalocsa vonalon mozognak jelenleg, és tolódnak lassan nyugat felé.

A zivatarokból észlelőink több helyről – például Kalocsáról, Szalkszentmártonról, Dunaszekcsőről, Bicskéről, Nyergesújfaluról, Budaörsről, Nagydorogról – is jégesőt jelentettek észlelőink, ezeken a területeken a csapadék érkeztével jó 8-10 fokot visszaestek a hőmérsékletek. Közben a keleti-északkeleti országrészbe is besodródott néhány magányos cella, az ország többi részén egyelőre csak gomolyfelhők zavarják a napsütést. Az ország középső részén átvonuló vihar miatt a Budapest-Pécs vasútvonalon mintegy fél órát késnek a vonatok.  A vihar több helyen megrongálta a biztosítóberendezéseket, emiatt a Budapest-Pécs vasútvonal több szakaszán is fokozott biztonsági előírások szerint közlekednek a vonatok  – közölte a Mávinform kedden az MTI-vel. Az időjárási körülmények ellenére a szakemberek folyamatosan dolgoznak a villámcsapások miatt meghibásodott berendezések helyreállításán.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.