Zöld beruházás, zöld közbeszerzés – kétnapos szakmai fórum Budapesten

Kétnapos konferencia keretében vitathatják meg november 9-10-én az érdeklődők a zöld gazdaságfejlesztés szükségességét, és annak követelményeit. A szakmai fórumon az előadók bemutatják, hogy minden szektorban érvényesíteni kell a zöld szempontokat, legyen az építési beruházás, technológia, termékfejlesztés, vagy termelési helyszínek fejlesztése, mivel minden vállalkozásnak meg kell érteni, hogy ha nem tesz ennek érdekében lépéseket, akkor ki fog szorulni a piacról.

A Perfekt Zrt. és a Közbeszerzések Tanácsának együttműködésével megvalósuló budapesti konferencián kiderül az is, hogy a közbeszerzéseknél egyre inkább csak azok a cégek jutnak majd megrendelésekhez, akik termékeik és egész működésük során is figyelembe veszik a „zöld” szempontokat is. Ez a fajta szemléletmód és törekvés különösen akkor segítheti egy-egy vállalkozás működését, ha ezek tükrözik a stratégiai szemléletváltást, amit egy modern vállalkozásnak tudatosan építeni kell, vagyis az ökológiai egyensúly megteremtését a gazdaság minden szektorában. A zöld szempontok követelményeinek való megfelelés portfólió szemléletet követel, amibe beletartozik az energiahatékonyság, a technológia, az előállított termék és a cég működése is. A konferencia témái között többek között szó esik a zöld beruházások uniós támogatásáról, az ökoinnovációról, az EU környezetbarát beszerzésekkel kapcsolatos politikájáról, a környezetbarát közbeszerzés helyzetéről és lehetőségeiről az Európai Unióban.

Bővebben a konferencia programjáról itt.

Ajánlott tartalom

AM: kiemelten fontos Magyarország vizes élőhelyeinek védelme

Kiemelten fontos Magyarország vizes élőhelyeinek védelme; az ország területének 2,6 százalékát 29 vizes élőhely teszi ki, több mint 240 ezer hektáron - mondta az Agrárminisztérium (AM) természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a vizes élőhelyek világnapja alkalmából Dömsödön tartott rendezvényen.

Nincs hozzászólás

  1. A cikkel kapcsolatban mindenki figyelmébe ajánlok egy online közbeszerzési értesítő szolgáltatást. Naponta cégreszabva küldenek értesítéseket e-mailen a kiválasztott témakörből. Az oldal elérése: http://www.kozbeszerzes-online.hu/