Zöld celebek

A héten több híresség is zöld terveiről tett bejelentést, mindegyikük más formában, de ugyanazzal a céllal, a környezetért küzd.

Nemrégiben megszellőztették, hogy Gisele Bündchen színészi babérokra vágyik, és első szerepét nem is akármilyen produkcióban képzeli el. A GiGi & the Green Team című animációs sorozatban Gisele kettős életet élhet. Nappal a főhős egy szupermodell, este azonban egy szuperhős bőrébe bújik, aki a környezetet védi. Az interneten nyomon követhető sorozat várhatóan jövő tavasszal kezdődik, és elsősorban a fiatal lányokat célozták meg az alkotók, ám Gisele Bündchen valószínűleg a fiúkat is a képernyő elé ülteti majd.

Szokatlan mégis hatékony párost alkothat Alanis Morissette és Woody Harrelson, akiket a Reco Jeans csapata nyert meg kollekciójuk népszerűsítésére. A márka farmerjai 50%-ban újrahasznosított pamutból készülnek- ez más márkák esetében maximum 10%, és a gyártás során keletkező hulladékanyagok is újrahasznosításra kerülnek. Tervezett kampányukban minden fazont egy veszélyeztetett növényről neveznek el, ezzel is felhívva a környezetszennyezés elleni küzdelemre a figyelmet. Az énekesnőt és a színészt nem volt nehéz meggyőzni az üzenet közvetítéséről, hiszen mindkettejük rajong a természetért illetve a farmerért.

Justin Timberlake eddig is a golf szerelmese volt, most már saját pályáján űzheti kedvenc sportját. Golfklubja nem újépítésű, egy régi pálya került felújításra az ökológiai hatásokat szem előtt tartva. Az épületek mind megkapták a LEED minősítést, a golfautók napenergiával működnek, az öntözést pedig az esővíz újrahasznosításával oldják meg. Tehát, egy igazi környezetbarát golfpályáról beszélhetünk.

Ajánlott tartalom

Agrárminisztérium: a fa a 21. század építőanyaga

A fa a 21. század építőanyaga, az Agrárminisztérium (AM) teljes mértékben elkötelezett az elsődleges faipar erősítésére - hangsúlyozza a tárca az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.